Čarobni Danci otišli na Mundijal sa gol razlikom 27:0

Za sada su bez premca najbolja selekcija u ovim kvalifikacijama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

Završeno je i osmo kolo kvalfikacija za Mundijal u Kataru i već sada imamo dve selekcije, koja su se direktno plasirale na završni turnir.

Juče je to obezbedila Nemačka, a danas je isto uradila Danska minimalnom pobedom od 1:0 nad Austrijom.

Ono što je zanimljivo za ovu skandinavsku zemlju jeste da je ona bez premca najbolja selekcija u ovim kvalfikacijama pošto u svojoj grupi F ima svih osam pobeda i gol razliku 27:0.

U istoj grupi je Škotska došla do pobede od 0:1 na gostovanju ekipi Farskih ostrva, čime se učvrstila na drugoj poziciji sa 17 bodova.

Sa druge strane Izrael je ostao u trci za to drugo mesto pošto je kod kuće pobedio Moldaviju sa 2:1 i sada ima 13 bodova, pa će im trebati malo čudo u završnici kvalfikacija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Finska je slavila u prvom meču današnjeg programa u gostima protiv Kazahstana sa 0:2 čime je ostala u igri ne samo za drugo mesto već i za direktni plasman.

Ukrajina i Bosna i Hercegovina su u okviru iste grupe odigrali nerešeno 1:1 i gotovo izvesno će se sa Finskom boriti za to drugo mesto.

Francuska sa druge strane nije još uvek definitivno potvrdila prvu poziciju, ali se to očekuje već u narednom kolu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Naravno, već smo pisali o tome da je Srbija slavila protiv Azerbejdžana sa 3:1 i trenutno je lider grupe A.

Ipak, postaje izvesno da će Portugalci na kraju preuzeti prvu poziciju s obzirom da imaju utakmicu više, a danas su slavili sa ubedljvih 5:0 protiv Luksemburga.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Fudbaleri Švedske krupnim koracima grabe ka Mundijalu naročito što su posle pobede nad Grčkom od 2:0 prvi ispred Španije sa kojom će igrati u poslednjem kolu.

U drugom meču ove grupe reprezentacija takozvanog Kosova je izgubila na svom terenu 1:2 od Gruzije, čime su obe selekcije eliminisane iz daljeg toga kvalifikacija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Šok je doživela reprezentacija Albanije, koja je poražena na svom terenu u samoj završnici utakmice sa 0:1 od Poljske. Upravo su gosti preuzeli drugu poziciju od domaćina ovom pobedom.

Mađarska je uspela da priredi malo iznenađenje protiv Engleske sa kojom je odigrala nerešeno 1:1 i ostala u trci za drugu poziciju.

U duelu dve poslednje plasirane ekipe San Marino je poražen na svom terenu rezultatom 0:3 od Andore.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Na kraju nam dolazi grupa C u kojoj je Bugarska slavila protiv Severne Irske sa 2:1, ali su obe reprezentacije ostale bez šansi za plasman u Katar.

Sa druge strane Švajcarska je došla do ubedljive pobede nad Litvanijom od 0:4 čime se opasno približila Italiji sa kojom će voditi bitku za prvo mesto.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Fenomenalan potez Vlahovića nakon meča: Otrčao je do tribine i oduševio mlade navijače Srbije! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar