”Lazanski” od 30 tona: Ima veliku UBOJNU moć, a dejstvovaće po ŽIVOJ sili (VIDEO)

Lazanski je vozilo koje predstavlja modifikovanu verziju postojećeg ''Lazara 3''

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Deseti jubilarni Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2021 svečano je otvoren u Beogradu, a prvi put je predstavljeno novo oklopno vozilo “Lazanski”, nazvano po nedavno preminulom novinaru, vojnom komentatoru i diplomati Miroslavu Lazanskom.

Sveže otkriveno bojno vozilo teži čak 30 tona. Pored modernih oklopnih vozila i bespilotnih letelica veliku pažnju je privuklo i premijernio prikazivanje vozila ”Lazanski”. Vozilo predstavlja modifikovanu verziju postojećeg ”Lazara 3”, a glavna razlika je višensmenski top za dejstvo po živoj sili, lakim oklopljenim vozilima i fortifikacijima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naš novinar Ognjen Radosavljević koji je izveštavao sa lica mesta takođe navodi da top kalibra 57 milimetara koristi probojnu municiju koja može da probije i oklop lakih tenkova. Vozilo ”Lazanski” izgledom i funkcijama pripada krugu borbenih vozila, sa pogonom na osam točkova. U njega može da se smesti do 13 sedišta. Novinu u odnosu na ”Lazara” čini i potpuni oklop, bez prozora, kao i neuporedivo veća ubojna moć i domet do 14 kilometara.

Ovo bojno vozilo je proizveo “Jugoimport SDPR”, a otkrivanju su prisustvovali i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i članovi porodice preminog Miroslava Lazanskog.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar