Država je na meti! Postoji dodatna OPASNOST: U toku je HIBRIDNI rat

U pitanju je tehnička stvar sa kojom javnost nije upoznata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/HappyTV

Urednik Milomir Marić večeras sa ministarom unutrašnjih poslova Aleksandarom Vulinom razgovara o brojnim političkim i ekonomskim pitanjima, kao i drugim najvažnijim temama za naše društvo

U emsiji “Ćirilica” osim ministra govori režiser, književnik i publicista Dragoslav Bokan kao i Tomislav Radovanović – načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Beograd je centar sveta, povodom godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih, došli su predstavnici i ministri iz svih zemalja sveta.

Kakav je bezbednosni poduhvat organizovati i obezbediti to?

– Ovo su dani u kojim se potvrđuje da smo vratili svoje samopoštovanje, i da su drugi počeli to da prepoznaju pa i oni veruju u nas. Negde nakon raspada Sovjetskog saveza rađena je jedna anketa sa pitanjem šta vam najviše nedostaje od Sovjetskog saveza i na prvom mestu je bio međunarodni ugled. Ljudi vole da ih neko prepozna u svetu, poštuje njihovu zemlju, vidite kako se Srbija poštuje. – objašnjava ministar Vulin.

– Predsednik Vučić je danas reko jednu jako važnu rečenicu: Da je Srbija naslednik Jugoslavije u političkom smislu i time on je učinio jedan hrabar potez, ali na međunaropdnom planu potez koji se sa ovim Pokretom nesvrstanih isplaćuje. Mi smo naslednici Pokreta nesvrstanih, samo je Srbija ta koja je u stanju da bude stožer ne samo na Balkanu već i pokazuje da je u stanju da preuzme i neke poteze koje je povlačila i Jugoslavija. Predsednik Vučić nema samo harizmu već ima i to državničko strpljenje da stvari privede njihovom kraju. Da bude dovoljno hrabar da nekada podnese teške krtitike i nerazumevanje,ali se na kraju ispostavi da to što radi je ispravno – kaže ministar Vulin.

– Kada smo počeli razgovore o Pokretu nesvrstanih i obeležavanju imali smo napade, neki tih od tih šifrovanih medija je objavilo: Dolaze iz Afrike i Azije donose nam delta sojeve. Što je sramno reći – rekao je Vulin

– Strpljenje sa kojim Vučić pristupa međunarodnim odnosima je svakako nešto što govori i o ranijim vremenima kako se i ponašala Jugosavija, tu vrstu srpljenja – dodao je Vulin.

Šta je otkriveno do sada?

– Aleksandar Vučić je taj koji je dao striktno naređenje da taj mafijaški klan mora nestati. Mi smo dokazali postojanje 1882 ilegalna prisluškivanja, odnosno zlouprotrebljene mere izdate na legalan način od strane sudova, a da bi se prisluškivali predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Tu se tražila njegova kompromitacija. Ideja je bila da se uhavti neki razgovor njega ili njegove porodice koji će ih kompromitovati.

Na pitanje kakav je to plan bio da se uhapsi Andrej Vučić pored toga što je ranije predsednik gledao i kako mu prebijaju brata, Vulin je odgovorio:

– Zato što Vučića ne mogu da pobede na izborima oni žele da to urade ucenom da sam ode pod pritiskom ugrožavanja njegovih najbližih.Nijedno od tih lica koje je bilo prisluškivano, a bilo ih je 26 nema protiv sebe podignutu krivičnu prijavu, a kamoli da je osuđivano. Međutim, tretirani su kao kriminalci.

– Na MUP-u je da prikupi što više dokaza i preda tužiocu. Tužilac je posle vlasnik svih informacija iz istrage, on odlučuje kako će se dalje postupati. Znate kada dođete načelniku policije sa takvim rezultatima on samo može da se zapita što se trošili naše resurse ako nemate slučaj i nikoga za hapšenje, takav policajac ne može da ostane na slučaju. – rekao je ministar Vulin.

Vulin je naglasio da su dokazana 1882 iliegalna prisluškivanja 26 potpuno nevinih osoba.

O slučaju ilegalnih prisluškivanja predsednika svoj uvid je dao i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije.

– Opasnost ne leži samo u tome što je na meti predsednik, nego i sagovornik kada se javi na telefon vi znate gde je njegova lokacija, a ako ste imali 1882 prisluškivana razgovora predsednika i njegove porodice, u svakom momentu kada se javi on ili njegov sin, oni su znali lokaciju. To je još jedna tehnička stvar sa kojom javnost nije upoznata, a to je dodatna opasnost kojoj je bio izložen. Širi kontekst te afere prsluškivanja je deo jednog hibridnog rata čiji elementi su i tetrorizam, obojene revolucije, sajber napadi, informacioni rat , degradacija društva i uništavanje svih vrednosti. Trenutno se vodi jedan hibridni rat prema državi Srbiji. – rekao je Radovanović.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar