Ubojiti dronovi i borbeni oklop OTPORAN na najmoćniju municiju: Rusija modernizuje armiju (VIDEO)

Nedavno je prikazan deo budućeg arsenala na vežbi Zapad 2021.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia

Komandant Oružanih snaga Ruske Federacije, general Oleg Saljukov, otkrio je da se razvija najmodernije oružje i oprema za vojsku. On je u intervjuu za “Krasnaya Zvezda” (magazin tamošnjeg Ministarstva odbrane) govorio i o nedavno održanoj vežbi Zapad 2021, realizovanoj u saradnji sa snagama Belorusije.

Tom prilikom, zvanično su predstavljeni borbeni dronovi Uran-9 i Nerekhta, koji su uspešno izveli izviđačke i ofanzivne zadatke.

Oni su prikazali moć svog arsenala – automatskih topova (30mm), teških mitraljeza i protivtenkovskih raketa. Više o ubojitom Uranu možete OVDE pročitati.

Borbena odela Ratnik

General Saljukov je istakao da će robotizovani sistemi biti u operativnoj upotrebi 2022, a vojska će odlučiti koliko će primeraka uvrstiti u svoje redove.

Na pitanje o modernizaciji pešadijskih jedinica, posebno borbenih odela Ratnik, Saljukov je rekao da se neprestano radi na njihovom unapređenju.

Komplet čini šezdesetak delova (balistički prsluk, komunikacijski sistem, zaštitna oprema…), a vojci je isporučeno više od 300.000 primeraka, prenosi National Interest.

Otporan na velike kalibre

General se osvrnuo i na projekat 4. generacije borbenih odela (Sotnik) započet 2020. Za njihovu izradu korišćeni su napredni materijali i polietilenska vlakna. Tvrdi se da mogu izdržati udar projektila velikog kalibra, poput Browninga .50 cal (12.7x99mm).

Prvi kontingent Sotnika treba da stigne do pojedinih specijalnih jedinica 2025, dok je šira upotreba planirana do 2030. Ostaje da vidimo hoće li proizvođač moći da realizuje ambiciozan plan.

Na kraju, Saljukov je otkrio da su u pripremi i drugi napredni sistemi. On je podsetio da je armija, u saradnji sa domaćim kompanijama, uradila veliki posao na implementaciji sofisticirane vojne opreme u 2021, kao što su mini/mikro dronovi i egzoskeleti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar