HOROR u Hrvatskoj: Majka potrošila novac za lečenje svog deteta, mališan preminuo zbog bolesti

Zbog nelečenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti deteta, odnosno do smrtnog ishoda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv majke (34) koja je potrošila gotovo polovinu novca, više od 400.000 kuna (52.000 evra) prikupljenog za njeno bolesno dete koje je odbila da leči, nakon čega je dete umrlo.

Kako je objavilo Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici, optužnicom se 34-godišnjakinju tereti da je kao majka i zakonska zastupnica deteta, od 24. januara 2019. do 2. maja 2019. u Zagrebu grubo povredila detetova prava zbog čega je došlo do smrti deteta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona se tereti da je, uprkos višekratnom lekarskom informisanju o prirodi bolesti i mogućim štetnim posledicama nelečenja, svesna svog postupanja po zdravlje i život deteta, te pristajući na sve posledice, odbila da dete podvrgne daljim terapijskim postupcima i lececnju.

Zbog nelečenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti deteta, odnosno do smrtnog ishoda.

Uz to, okrivljena se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe lečenja, na detetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna (131.000 evra), prikupljen isključivo za lečenje deteta.

Od tog iznosa ona je potrošila 422.546 kuna za lične potrebe.

BONUS VIDEO:

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar