Goran nije hteo da se vakciniše, pa UMRO ispred kuće od korone: Supruga Slavica kroz plač opisala UŽAS

Prema rečima udovice koja nije mogla da sakrije suze, Goran nije bio vakcinisan, a odbijao je da se leči u ovoj ustanovi misleći da nije životno ugrožen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Kako da nastavim dalje bez mog Gorana? Znam da moram, ali nemam snage. Pred očima mi je i dalje njegovo bespomoćno telo kako leži na stepeništu. Nije me slušao, nije želeo da se leči, ovako za Objektiv priča uplakana Slavica Šipraga, supruga Gorana Šiprage (56) iz beogradskog naselja Rakovica koji je juče u ranim jutarnjim časovima preminuo ispred svoje zgrade pošto je krenuo na pregled u kovid ambulantu.

Prema rečima udovice koja nije mogla da sakrije suze, Goran nije bio vakcinisan, a odbijao je da se leči u ovoj ustanovi misleći da nije životno ugrožen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Molila sam ga da ode lekaru. Terala sam ga i ubeđivala, ali me nije slušao. Teško je disao, stezalo ga je u grudima. Imao je jak kašalj, falilo mu je vazduha. Mislio je da će ga proći. Eh, Gorane, šta uradi sam sebi? – kaže nesrećna žena.

IMAO OPSTRUKTIVNI BRONHITIS

Goran se razboleo pre dve nedelje, pa je, kako kaže njegova udovica, 29. septembra išao da se testira na kovid-19.

‒ Tada je rezultat bio negativan. Otišao je u privatnu laboratoriju i odradio potrebne analize. Ništa nije ukazivalo na virus, osim što mu je CRP, odnosno protein u krvi porastao, bio je čak 133, što je ukazivalo na to da postoji upalni proces u organizmu. U međuvremenu je došlo do pada saturacije hemoglobina kiseonikom iz više razloga. Ipak je Goran imao opstruktivni bronhitis i morao je da se leči u bolnici, nije bilo druge opcije – uverava Slavica. Ipak, Goran nije želeo da se obrati lekarima u kovid ambulanti jer je znao da će biti poslat na bolničko lečenje, pa je uzimao terapiju koju mu je prepisao doktor u privatnoj ordinaciji.

Foto: Masa Bandjur

KRENUO NA PRVI PREGLED U KOVID AMBULANTU

Nažalost, Goran je dugo čekao da ode u kovid ambulantu u ovoj opštini, pošto su ga posledice koronavirusa sustigle na putu do lekara.

‒ Jadan moj Goran, nije ni stigao do ambulante. Nakon što sam ga ubedila i obećala da ću ići sa njim, pomogla sam mu da se spremi, pozvala sam taksi i izašli smo iz kuće. Držao me je za ruku, a ja sam ga pridržavala za leđa. Međutim, čim je pokušao da se popne uz stepenice, pao je preko mene kao pokošen – kaže kroz plač Slavica prisećajući se trenutka kada je zauvek izgubila svog supruga.

POKOJNIKOVA SUPRUGA ZARAŽENA

Odmah nakon što je Goranu potvrđen koronavirus, i njegova supruga Slavica osetila je prve simptome ove opasne zaraze, a to je i pokazao pozitivan test.

‒ Za razliku od njega, ja sam osećala blaže simptome. Već me polako prolazi virus. Rezultati su mi u granicama normale. D-dimer je 4, sedimentacija 8, dok je CRP 12, 90. Ipak, moram da se čuvam i da budem u izolaciji dok me ne prođe, a onda da sahranim mog muža – ističe naša sagovornica.

Pošto je još uvek u izolaciji, Slavica će sahraniti supruga sledeće nedelje, kada ponovni test pokaže negativan rezultat.

‒ Ne znam kako ću izdržati sve ovo. Živeli smo sami, lepo smo se slagali. Kako ću sada bez njega? – jecajući ističe Slavica.

Piše: Sanja Radovanović

Ostale aktuelne priče pročitajte u današnjem broju štampanog Objektiva.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar