Sahranjen bivši ministar odbrane Stanković: Ćerka u suzama ljubi krst, svira vojni orkestar (FOTO+VIDEO)

Stanković je preminuo u utorak, od posledica koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic,Medija centar

Komemoracija povodom smrti patologa i bivšeg ministra odbrane Srbije Zorana Stankovića održava se u Domu vojske u Beogradu.

Komemoracija je počela u 11 časova, dok će čuveni doktor biti sahranjen uz vojne počasti u 15.30 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana. Stanković je preminuo u utorak, od posledica koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pripadnik mjinistarstva odbrane predaje Zoranovoj supruzi zastavu Srbije, a ona je uzima, ljubi i krije lice njom. Prilaze grobu, ćerka mazi krst i govori “Volim te, puno, puno”.

Supruga, ćerke i unuk su počeli da plaču dok sanduk spuštaju, uz pratnju vojnog orkestra.

U ime porodice usledila je zahvalnicae kabinetu predsednika i predsedniku lično što su bili sa njima u najtežim trenucima.

– Draga rodbino prijatelji kolege… okupili smo se na ovom mestu tuge i tiš ine da bi se oprostili od našeg Zorana. Njegov život je teško opisati kroz nekoliko rečenica. Rođen je u radničko seoskoj porodici, njegovi detinjstvo je bilo preteško u posleratnim godinama. Skromne su bile materijalne mogućnosti ali odatle i njegova vrlina skromnosti kroz ceo život. Njegova Marina je bila prva prava i jedina ljubav sa kojom je dobio i svoje mezimice. Devedestih godina je svoju sudbinu delio sa narodom i sve je u njegovoj službi radio. Bio je rodoljub, patriota, profesionalac.

Stankovićeva supruga je stigla na komemoraciju, ušla je u Dom vojske u ćerkinom zagrljaju. Veliki broj pripadnika Ministarstva odbrane je takođe pristigao.

I pevačica Lepa Lukić je stigla da oda poslednju počast Stankoviću.

Počela komemoracija

Komemoracija je počela minutom ćutanja. Neutešna supruga je u suzama, a ćerke je teše. Sve tri se drže za ruke.

Pevačica Lepa Lukić grli se sa ćerkama i suprugom Stankovića, a nijedna od njih nije mogla da zadrži suze u tom trenutku.

Mnogobrojne kolege i prijatelji Zorana Stankovića izjavile su saučešće njegovoj supruzi i ćerkama.

Stanković je Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine. Doktorirao je 1997. godine. Specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju završio je na VMA 1988. godine. U čin general-majora je unapređen 2001. godine.

 

Karijeru je započeo kao vojni lekar u Peći i Vranju. Bio je patolog na ratištima bivše Jugoslavije.

Bio je na čelu Vojnomedicinske akademije od 2002. do 2005. godine i važi za najmlađeg načelnika VMA u istoriji. Na najavu da će biti smenjen sa mesta načelnika VMA, odlučio je da sam ode u penziju.

NOVA MEGAEKSKLUZIVA! Šokantan intervju: Otkrivamo nove detalje iz istrage protiv Belivuka! (VIDEO)

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar