Tragedija zbog koje je plakala cela JUGOSLAVIJA: Silvanine reči lede KRV, kao da je predosetila KRAJ

Sutra, 10. oktobra, navršava se 45 godina od tragične smrti legendarne pevačice Silvane Armenulić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ SpeedyEFArchives

Na sutrašnji dan pre 45 godina, jedna od najvećih zvezda tog vremena, Silvana Armenulić, tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći

Njena smrt pogodila je čitavu tadašnju Jugoslaviju, ali nakon tragedije, njene pesme i uspomene na nju ostale su da žive.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Silvana je izgubila život na autouputu Beograd-Niš vraćajući se sa nastupa iz Aleksandrovca. U ovoj teškoj nesreći živote si izgubuli i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Rođena je u Doboju 18. maja 1939. kao Zilha Barjaktarević, a umetničko ime je dobila po italijanskoj glumici na koju je ličila.

– Moje pravo ime je Zilha, što znači rajski cvet, a još u Doboju, prijateljice i drugarice posle prikazivanja filma “Gorki pirinač”, više u šali, počeli su da me zovu Silvana pošto su navodno našli neku sličnost sa glumicom Silvanom Mangano – rekla je Silvana jednom prilikom.

Bila je udata za Radmila Armenulića, a iz tog braka dobili su ćerku Gordanu.

Silvana je ostavila neizbrisivi trag u muzici, pa i četiri decenije nakon smrti njene pesme se i danas rado slušaju.

Pevačica je istakla u jednom intervjuu koji datira iz 1972. godine da ju je vrlo pogađalo kada su novine o njoj pisale neistinu i kada se njen privatni život provlačio kroz tadašnje medije.

– Tu nije bilo ni 10% istine – rekla je tada Silvana i dodala:

– Važno je pisati o profesiji, zašto čačkati po privatnom životu i tražiti nešto što stvarno malo koga interesuje – zaključila je ona ni ne slutivši kakva vremena predstoje i kako će se u budućnosti sve više karijere nekih pevača graditi na skandalima iz privatnog života.

Ipak, u intervjuu koji je dala iste godine, Silvana je izgovorila reči koje lede krv u žilama. Naime, pevačica kao da je predosetila zlu kob – tokom ovog razgovora, samo četiri godine pre strašne tragedije u kojoj je izgubila život, Silvana je priznala da se izuzetno plaši budućnosti, te da “strepi da li će je uopšte biti”.

– Veliki sam pesimista. Bojim se života, budućnosti, onog što će sutra biti. Strepim da li će ga uopšte biti – pričala je u jednom intervjuu 1972. godine.

ĆERKA Silvane Armenulić ima 57 godina! Evo kako danas izgleda, prava je DAMA! (FOTO)

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar