Đurđev: Srbija da po uzoru na Rusiju uvede praznik posvećen očevima

Đurđev ističe da Rusija već godinama vodi proporodičnu politiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Uvođenjem novog praznika Dana očeva Rusija je još jednom pokazala da stoji na braniku tradicionalnih porodičnih i hrišćanskih vrednosti u vremenu kada se one u zapadnoj civilizaciji progone ne samo iz javne, već i iz privatne sfere – ovako predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev komentariše to što je ruska Duma usvojila predlog Ministarstva rada i socijalne zaštite Rusije da se svake treće nedelje u oktobru obeležava pomenuti praznik, kako se navodi, sa ciljem jačanja institucije porodice i uloge oca u vaspitavanju dece.

Đurđev ističe da Rusija već godinama vodi proporodičnu politiku sa ciljem demografskog oporavka nacije i da je ovaj zakon samo jedna od mera u tom pravcu. Rusija ne dozvoljava javno promovisanje seksualnosti, ma o kojim seksualnostima je reč, zadržava za sebe pravo da u javnoj sferi promoviše tradicionalne vrednosti koje Boga, otadžbinu i dostojanstvo čoveka stavljaju ispred svega.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zato je od 2000. godine primenom sistemskih mera Rusija obezbedila rast populacije, ali i broja školske dece što je posebno važno – naglašava Đurđev. Nema sumnje da je i Srbiji potreban ovakav praznik, poslednjih godina se mnogo govori o pravima žena, dece i drugih ranjivih kategorija, što je dobro, ali je potrebno posvetiti pažnju i muškarcima, koji su zapostavljeni, iako su i dalje, pored supruga, stubovi porodice i vaspitanja dece.

Muž je branič žene i deteta, govorio je Njegoš, a danas je institucija muža i oca ugrožena do mere da je sada nju potrebno braniti – zaključio je predsednik Srpske lige.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar