“Ti si IZDAJNIK”: Buran TV duel Dačića i Čanka, zbog jednog pitanja voditeljke urlali jedan na drugog

Čankov predlog Dačić je dočekao "na volej"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik SPS i šef srpskog parlamenta Ivica Dačić i lider LDP Nenad Čanak već odavno gaje netrpeljivost jedan prema drugome, a sve je kulminiralo juče, kada su javno zaratili optuživši jedan drugog za izdaju srpskih nacionalnih interesa. Oni su u raspravu ušli uživo pred kamerama jutarnjeg programa TV Pink, a čitava polemika koja se završila oštrim rečima i optužbama krenula je pričom o čuvenom 5. oktobru, rušenju Slobodana Miloševića i dolasku DOS na vlast.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Peti oktobar nije značajan kao datum, čak je 24. septembar mnogo značajniji jer su tada bili izbori. Tu je bilo različitih procena šta dalje, kako dalje, broje se glasovi… I onda je taj 5. oktobar bio reakcija. Izgleda da je bilo lakše da se organizuje 5. oktobar nego izbori – naveo je Dačić.

UTRNULA RUKA

Nadovezujući se na ove njegove reči, Čanak je podsetio kako su u to vreme lideri DOS imali veliku podršku građana, što se, istakao je, pokazalo na izborima.

– Pobedio je Vojislav Koštunica, međutim, ono što je bio drugi problem posle, bilo je pitanje šta dalje. Ivica Dačić se vrlo mudro ubacio Koštunici pod skute, znajući da će on primiti sve bivše Miloševićeve ljude, ne dati da im se nešto desi, jer je on bio duboko antievropski orijentisan i protiv reformi – prozvao je Čanak Dačića, koji mu nije ostao dužan:

– Eto, to priča ovaj što je glasao za Koštunicu. Pa on je non-stop tvrdio da mu je utrnula ruka što je glasao za Koštunicu i kleo svoju sopstvenu ruku što je uopšte glasala. Međutim, Čanak je imao opravdanje za ovaj svoj “greh”: – Ali ja sam to morao da bi pao Milošević!

DRUGI PREDLOG

Dačić je kazao da nikome nije trčao uz skute, nego su ga svi lideri DOS zvali zato što su se, kako je objasnio, između sebe mrzeli.

– Zvali su te zato što si ostao na slobodi. To je cela priča! – uzvratio mu je Čanak, a predsednik Skupštine Srbije to potvrdio. Lider LDP rekao je zatim da je za Dačića „imao drugi predlog”, aludirajući na svoju višedecenijsku ideju da se posle 5. oktobra zabrane SPS, SRS i sve druge stranke koje su učestvovale u vlasti devedesetih, a njihovi čelni ljudi pohapse i lustriraju.

HAPŠENJE PO TRI OSNOVA

Ovaj Čankov predlog Dačić je dočekao “na volej”.

– Pa i ja sam predlagao sada da te uhapse u Crnoj Gori. Išao si tamo da dižeš tenzije, da se zabrani taj skup SPC. Nije ti tamo mesto – konstatovao je prvi čovek srpskih socijalista, pa nastavio da proziva vojvođanskog političara:

– Ako je ovo vreme da se vidi ko je za šta kriv, ti bi prvo trebalo da budeš uhapšen zato što si izjavio da je Srem hrvatski. Drugo, zato što si se zalagao za to da Vojvodina bude republika i za to jetrebalo da ideš u zatvor još pre nego što si se setio da ja treba da idem u zatvor. Treća stvar je to što ideš okolo i pomažeš svakom srpskom neprijatelju i to je sramotno za tebe. Nije ti teško da odeš na Cetinje, u Prištinu… Ali, ne želim da te uhapse u svakom slučaju. Bio sam ministar policije i da sam hteo, to sam mogao.

PATRIOTE I ONI DRUGI

Tenzije u studiju kulminirale su pitanjem voditeljke Jovane Jeremić ko je danas patriota, a ko izdajnik srpskih nacionalnih interesa.

– Evo, izdajnik je prekoputa mene – rekao je Dačić, a onda istu ovu rečenicu ponovio i Čanak.

– Izdajnik je onaj koji ide protiv utvrđenog ustavnog poretka. Ja ponekad i razmišljam o tome da li bi trebalo da se on lustrira ili ne – rekao je Dačić, na šta mu je Čanak odgovorio:

– Kad si ti u pitanju, ja o tome uopšte ne razmišljam, samo ne mogu to da sprovedem.

PIŠE: GORAN MITROVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (10)

  1. Ovom dokazanom izdajniku canku i njemu slicnim ne davati prostor, jer je osoba opasnih namera , spreman da raskomada Srbiju u trenu. Delovati dok je vreme ne samo prema njemu vec i prema svima kao on i jos gorima od njih.

    Odgovori

Ostavite komentar