Planirate da novi 007 film pogledate besplatno na netu? Vodite računa, samo ćete izazvati nevolje (VIDEO)

Sigurno da će pojedinci pokušati da potraže piratsku verziju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tolga Akmen / AFP / Profimedia

Ukoliko planirate da (besplatno) pogledate novi film o Džejmsu Bondu na internetu, poslednji u kojem će igrati Danijel Krejg, budite oprezni! Želja za uštedom može vas skupo koštati.

Posle više odlaganja, ostvarenje “Nije vreme za umiranje” stiglo je u evropske bioskope, a sajber-kriminalci su odlučili da zarade dok je priča o akcionom spektaklu “vruća”.

Sigurno da će pojedinci pokušati da zaobiđu bioskope i potraže piratsku verziju filma. Bezbednosna kompanija Kaspersky, međutim, upozorava da to nije dobra ideja.

Na meti hakera

Ruski stručnjaci navode da su identifikovali maliciozne fajlove “prerušene” u novi film, kao i pokušaje phishinga povezanih s avanturom tajnog agenta 007, prenosi Express.

Korisnici koji preuzmu fajlove, verujući da “skidaju” najnovije ostvarenje, zapravo će uređaj (računar ili telefon) zaraziti trojancima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nije vreme za umiranje” se nudi i na pojedinim web-stranicama, gde vrebaju sofisticirane hakerske zamke. Lakoverni mogu ostati bez novca i ličnih podataka, navodi se.

Najbezbednije je sačekati premijeru na velikom platnu, a u Srbiji je zakazana 5. oktobra.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (1)

  1. Kopija je lošeg kvaliteta i ko drži do otmenog gledanja u stilu "Bonda" takav snimak neće gledati. Ili će otići u bioskop ili čekati da film prođe eksploataciju. Sa druge strane, ono što je do sada bilo zabranjeno jeste zaražavanje tuđih uređaja zato što YouTube ili neke platforme neće da spreče hakere-lupeže da postave piratski snimak, ali će zato zaražavati kompjutere i telefone. To nije dozvoljeno, jer bi to značilo da vlasnik ili telohranitelj filma o Bondu, u ovom slučaju Kasperski će preuzeti ulogu sudije i zaražavati znatiželjnike (ako može virusima, može i metkovima, ako se počinioci nađu na dohvat cevi).

    Odgovori

Ostavite komentar