Arapska država pozvala na hitnu EVAKUACIJU: Tropska oluja hara zemljom, milioni u OPASNOSTI (VIDEO)

Omanska uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u petak da očekuje da će Šahin ojačati u tropski ciklon kategorije 1

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Oman je proglasio dvodnevni odmor širom zemlje zbog tropske oluje Šahin. Vlasti u Omanu proglasile su nedelju i ponedeljak (3. i 4. oktobra) danima odsustva sa posla širom zemlje usred loših vremenskih uslova izazvanih tropskom olujom Šahin.

– Treći i četvrti oktobar 2021. godine biće dani službenog odmora za zaposlene u odeljenjima državnog administrativnog aparata, za druga pravna lica, ustanove u privatnom sektoru, osim provincija Dofar i Al Vusta zbog nepovoljnih klimatskih uslova kojima svedoči Sultanat – tvitovala je u subotu Omanska novinska agencija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vlasnicima preduzeća u privatnom sektoru rečeno je da mogu zadržati svoje zaposlene da rade oba dana ako se to smatra neophodnim da nastave posao tokom ovog “odmora”.

Omanska uprava za civilno vazduhoplovstvo navela je u saopštenju da se tropski ciklon Šahin nastaviti da se kreće prema obalnim područjima Omanskog mora sa procenjenom površinskom brzinom vetra oko centra između 64 i 75 čvorova i da je udaljen na oko 320 km od provincije Muskat.

Oman poziva hiljade stanovnika da se evakuišu zbog jačanja tropske oluje Šahin. Vlasti u Omanu pozvale su hiljade stanovnika u priobalnim područjima da u subotu napuste svoje domove i krenu u skloništa za vanredne situacije, dok se zalivska država sprema za tropsku oluju Šahin koja prelazi u stanje tropskog ciklona prve kategorije.

Omanski Nacionalni komitet za upravljanje vanrednim situacijama pozvao je na evakuaciju u severnim državama Barka i Saham i obalnim područjima, uključujući delove glavnog grada Muskata, gde se predviđa da će Šahin udariti u nedelju, donoseći jak vetar i kišu. Većina od pet miliona stanovnika zemlje izvoznice nafte živi u i oko Muskata.

Omanska uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u petak da očekuje da će Šahin ojačati u tropski ciklon kategorije 1 u naredna 24 sata, predviđajući nemirno more i pozivajući stanovnike da se drže dalje od niskih područja u slučaju poplava, prenosi Al-Arabiya News.

BONUS VIDEO:



Izvor: Srbija Danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar