OBJEKTIV OTKRIVA

Detalji slučaja iz bivše SFRJ koji je ŠOKIRAO Srbiju: Petnaesta DNK analiza je promenila Mlađanu život

Mlađan je počeo da traga za svojim poreklom kada je, sasvim slučajno, saznao da je usvojen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Novosti S. Babovic

Kad smo se sestra i ja prvi put videli u Kruševcu, bio sam istovremeno i uplašen i uzbuđen. Strašno je to kad posle toliko godina saznaš da imaš nekog svog i da negde pripadaš. Još uvek ne mogu da poverujem da sam uspeo da pobedim u ovoj borbi i da sam našao svoju pravu porodicu.

Verujte, još uvek plačem od sreće, kaže za Objektiv Mlađan Radivojević (40) iz sela Donji Adrovac kod Aleksinca, koji je posle četrdeset godina upoznao biološku majku i sestru Marinu Milojević (45).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prepun emocija, Mlađan za naš list otkriva kako je izgledala njegova trnovita borba u potrazi za biološkim roditeljima.

SAZNAO DA JE USVOJEN KAD SE ŽENIO

Mlađan je počeo da traga za svojim poreklom kada je, sasvim slučajno, saznao da je usvojen još kao beba.

Foto: Novosti S. Babovic

– Posumnjao sam da sam usvojen kada sam se ženio jer mi se izvod iz matične knjige rođenih nije poklapao sa podacima roditelja. Onda su mi ispričali da su me usvojili kada sam imao tri meseca. Pre četiri godine sam zajedno sa Udruženjem za istinu i pravdu o bebama podneo krivičnu prijavu da sam pre četrdeset godina otet iz Opšte bolnice u Kruševcu i odnet kod porodice Radivojević u Aleksinac, kod ljudi koji nisu imali decu – priča naš sagovornik.

Mlađan kaže da ništa ne bi uspeo bez predsednika udruženja koje se bavi nestalim bebama, Radiše Pavlovića.

Foto: Novosti S Babovic

– Želeo sam da znam ko su mi biološki roditelji, imam li braću, sestre, stričeve. I eto, saznao sam ko mi je majka, upoznao sam je, i još uvek sam u neverici. Onda sam saznao da imam brata i sestru. Brat ne želi da sarađuje, majka neće da se slika, dok sam se sa sestrom upoznao pre neki dan – kaže Radivojević.

PETNAESTA DNK ANALIZA POKAZALA POKLAPANJE

Nakon što je, posle čak petnaest DNK analiza, poslednja pokazala najbliži stepen srodstva, Mlađan je jedva dočekao da upozna porodicu.

– Majka mi je ispričala da je 3. marta 1981. rodila zdravo muško dete, a da joj je posle samo nekoliko dana rečeno da može da ide kući jer joj je beba preminula. Na tome se završilo. Ona je od Udruženja tražila da se to proveri i urađena je DNK analiza. Dala je bris, ja sam već ranije dao uzorak i tako je došlo do poklapanja. Naš susret je bio jako dirljiv. Žao mi je što brat nije želeo da se upozna s nama, ali srećan sam što bar imam sestru Marinu. Sad nisam sam – priča sa uzbuđenjem Mlađan.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

EKSKLUZIVNI VIDEO! Koluvija: Iz Stefanovićevog kabineta tražili da okrivim Andreja Vučića za “Jovanjicu”!

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar