OBJEKTIV ANALIZA: Kangino iskupljenje ili magija broja pet (VIDEO)

Neposlušan, buntovan, ponekad i bezobrazan, svojeglav, ali i ozbiljan znalac fudbalskog zanata - sve to su osobine Zvezdinog omiljenog Gabonca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Ima nešto u toj nauci o brojevima, kako su mnoge naše kolege već nebrojeno puta konstatovale u pisanju sportskih izveštaja.

Ako neko trenutno može da potvrdi tu tvrdnju, to je definitivno vezni fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gabonac je u trijumfu crveno-belih nad Ludogorecom od 1:0 na gostovanju u Razgradu bio strelac jedinog pogotka, i to onako u njegovom stilu, “zategavši” jednu “bombu” sa 20-ak metara u 65. minutu. Ako malo zađemo u modernu istoriju crveno-belih, upravo Kangi je taj gol značio više nego bilo kome drugom ko je mogao da ga postigne.

Zašto?

Ako se setite, pre nešto više od pet godina, upravo na onom meču s Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u trećem kolu, Kanga je na poluvremenu iz nestvarno glupog razloga dobio crveni karton, ostavivši tako saigrače na cedilu. Na kraju su zbog umora i igrača manje poraženi u produžecima, a usledio je onaj Sasuolo, takođe poraz, pa je tada praktično zbog tog Kanginog kartona Zvezda ostala bez “evropske jeseni”.

Sada, tačno pet godina kasnije, Kanga je opet pred samo poluvreme “požuteo”, navijačima crveno-belih zastala je knedla u grlu kad su to videli, ali umesto da zaradi isključenje, zaradio je nove bodove svom klubu, ali i celoj našoj zemlji, koja se trenutno zahvaljujući Zvezdi i Partizanu nalazi na 12. poziciji klupske UEFA liste koeficijenata (dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona).

 

Izgleda da ima nešto u simbolici broja “5” kad je u pitanju Gabonac. Odnosno, Gabonac kongoanskog porekla, jer su upravo iz Konga, pre nekoliko meseci tvrdili da je on rođen u Kinšasi (glavnom gradu te zemlje) i da nije rođen 1990, već 1985. godine, jer mu je navodno majka umrla 1986.

Dakle, tvrdili su da je “ukrao” pet godina, odnosno, kako se to kaže u fudbalskom žargonu, da je “fabrikovao krštenicu”. I eto, upravo tih pet godina profilisalo se u cifru koja prati Kangu u stopu, jer je, kao što već rekosmo, pet godina posle onog strašnog ispada na Marakani uspeo da dostigne pravo “religijsko iskupljenje” među pristalicama srpskog šampiona.

I za kraj jedna pošalica – čak i da jeste slagao za godine, odnosno, i da stvarno ima 35 godina, bio bi sigurno jedan od najspremnijih 35-godišnjaka u svetu fudbala, s obzirom na to koliko je pretrčao protiv Bugara.

Piše: Aleksa Radosavljević

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kanga je mnogo veći igrač, nego Ben koji je dugogodišnjim radom stekao ugled u CZ. Postoje dve vrste ljudi, jedni uspevaju kad ih jašeš kao Kangu, jer ako ga pustiš, što bi narod rekao ode mast u propast. Ben je igrač koji u trenutku može da reši utakmicu, kada je komotna situacija. Pokazalo se da u teškim situacijama, kada mu igrač visi na vratu, ne prima loptu adekvatno i zato šanse odlaze u nepovrat. Ne treba ga sada učiti da puca sa obe noge, već da puca iz prve u šansi i mislim da će to dati

    Odgovori

Ostavite komentar