Bilal Bosnić ima novo ZANIMANJE: Otkriveno čime će se BAVITI najpoznatiji vehabija u BiH

On se nakon oslobođenja odlučio za "mirniji" život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Bilal Bosnić, neformalni lider vehabija u BiH koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu, nakon što je odslužio sedam godina zatvora zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, postaje poljoprivrednik.

Nakon što je pušten iz državnog zatvora, odlučio je da pokrene posao, što je potvrdio njegov advokat Adil Lozo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećamo, Bosnić je uhapšen 2014. godine u svojoj kući u Bužimu i 2016. osuđen na sedam godina zatvora, koje je odslužio bez prekida.

Zvanično je uhapšen 3. septembra 2014. godine, u akciji pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Damask” i skoro šest godina i sedam meseci proveo je u Zenici, u paviljonu 4, a poslednja četiri meseca u državni zatvor, koji je napustio 3. septembra.

Međutim, nakon oslobođenja odlučio se za “mirniji” život.

– Nedavno je bio sa mnom na ručku. Pun je entuzijazma, volje za životom. Kako mi je rekao, odlučio je da se bavi poljoprivredom. Nekada je prodavao kurbane, imao je i pčele. Sada planira da izgradi plantažu. On ima zemljište koje je kupio pre hapšenja 2014. zajedno sa prijateljima – kaže Lozo.

– Od nečega mora živeti. Ima 14 dece koja su mu krvna rodbina, plus još jedna žena koju smatra svojom. Nešto će zasigurno zasejati, zaista ne znam šta, ali želi da radi – kaže Lozo.

Dok je bio u zatvoru, Bosnića je zadesila velika tragedija. Njegov brat i sin Muhamed su se udavili.

– Nije pričao o tome, nije to uopšte spominjao – ističe Lozo.

– Važno mi je da nema problema. Da ima, nazvao bi me. Za sada je sve u redu. Tako će i ostati. Vratio se iz Nemačke pre rata da ovde živi i radi – kaže Lozo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar