Američki vojni vrh na SASLUŠANJU zbog Avganistana: Haotični završetak rata vratio TALIBANE na vlast

To će uslediti nakon sličnog saslušanja koje je održano pre dve nedelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Bela kuća Foto: Objektiv

Očekuje se da će se američki vojni vrh ove nedelje suočiti sa teškim saslušanjem povodom haotičnog završetka rata u Avganistanu, koji je koštao života više pripadnika američke vojske i civila, a talibane vratio na vlast.

Odbori Senata i Predstavničkog doma koji nadgledaju aktivnosti američke vojske održaće danas i sutra saslušanja na kojima se republikanci nadaju da neće deliti odgovornost za greške koje je Bajdenova administracija počinila pred kraj dvodecenijskog rata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To će uslediti nakon sličnog saslušanja koje je održano pre dve nedelje tokom kojeg je američki državni sekretar Entoni Blinken uporno branio postupanje Bajdenove administracije, čak i kada se suočio sa pozivima da podnese ostavku.

Očekuje se da će američki ministar odbrane Lojd Ostin pohvaliti pripadnike američke vojske koji su pomogli u evakuaciji 124.000 Avganistanaca u operaciji koja je koštala života 13 amerčkih vojnika i desetine Avganistanaca zbog samoubilačkog napaau ispred aerodroma u Kabulu.

Talibani IZNENADILI svet: Aerodrom u Kabulu spreman za međunarodne letove!

– Očekuje se da će Ostin biti iskren u vezi sa stvarima koje smo mogli učiniti bolje, izjavio je jedan američki zvaničnik izveštaču Rojtersa.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar