Progovorio otac monstrum iz Zagreba: U jednoj JEZIVOJ REČENICI otkrio zašto je ubio svoje troje dece

Harald je u bolnici rekao da mu je teško i da mu je žao što je još živ

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Haralda Kopic (56), monstruma koji je u noći petka na subotu ubio svoje troje dece, policija je večeras uhapsila.

On je danas iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ubica je u KBC-u Sestre milosrdnice sve vreme bio pod nadzorom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i danas poslepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, posle čega je priveden u policiju na ispitivanje.

Kako portal Index piše, Austrijanac je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Pre toga, lekari nisu uspeli da razgovaraju sa njim.

Harald je u bolnici rekao da mu je teško i da mu je žao što je još živ.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da nađe posao, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan koji je iznajmio i da više nije imao kuda da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Ubio decu “da bi bila s njim kad umre”

Naime, otac ubijene dece je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a pre toga i svojoj deci kako “ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre“.

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Harald decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji prema kojoj je on prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Foto: Printscreen/Facebook

Obdukcija ubijene dece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Trostruki ubica u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se u poslednja tri meseca osećao tužno, potišteno i napušteno, a poslednjih dana očajno, dodajući da više nije video nikakvog izlaza iz situacije.

Radnici Hitne pomoći su u stanu, u noći ubistava, pronašli čak pet kutija različitih tableta.

Harald je bolnici rekao da je popio više od 100 tableta.

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (1)

  1. Ja bih ovoga osudio na dozivotnu robiju i zatvorila ga u celiju sa fotografijama i video zapisima dece koje bi slusao i gledao ceo dan.

    Odgovori

Ostavite komentar