Kineski ZMAJ krcat ubojitim naoružanjem: Ovo je borbeni dron poslednje generacije (VIDEO)

U ovom trenutku nije poznato kada će ući u serijsku proizvodnju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Anna Ratkoglo / Sputnik / Profimedia

Zhongtian Feilong Intelligent Technology nedavno je predstavio dron Feilong-2 (“Leteći zmaj”), dizajniran za precizne udare i izviđanje. Kineska kompanija tvrdi da letelica “parira” američkom strateškom bombarderu B-21 Raider, o kojem više možete OVDE pročitati.

Prototip je završen i očekuju se dalja testiranja višenamenskog UAV-a, prenosi specijalizovani portal National Interest.

Feilong-2 može da ponese šest tona ubojitog naoružanja, operativno “pokriva” 7.000 kilometara, dok je maksimalna brzina 780 km/h. Zanimljivo je da funkcioniše u “roju”, bez obzira na vrstu zadatka.

(Ne)poznati detalji

Dron nove generacije jedan je u nizu strateških projekata kineske armije, ali nije precizirano kada će ući u serijsku proizvodnju.

Detaljne specifikacije nisu poznate, pa ga nećemo porediti sa B-21 Raiderom, mada je njegova proizvodnja jeftinija (američki avion košta $550 miliona). Istovremeno, upotreba ovakve tehnologije čuva živote pilota u opasnim misijama.

I pored tvrdnji da “parira” nevidljivom B-21, verovatnije je da će takav zadatak imati bombarder Xian H-20, o kojem možete OVDE pročitati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar