Da li se slažete? Stručnjaci za veze navode kada je DOBRO da ne priznate preljubu

Ova teorija je izazvala mnogo različitih komentara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Preljubu je teško oprostiti, a još teže preći preko činjenice da vas neko laže godinama.

Iako bi se mnogi koji su prevareni radije držali pravila: Ono što ne znam, ne može da boli, većina bi ipak želela da zna istinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I tu nastaje večita dilema: priznati svom partneru/partnerki da ste ga prevarili, ili čuvati tajnu.

Suzan Vinter, stručnjak za veze iz Njujorka tvrdi da se u odrđenim situacijama ne isplati priznati partneru da ste ga prevarili – u nekim slučajevima je “okrutnije” reći partneru za aferu umesto da je zadržite za sebe. Vinter smatra da biste preljubu morali da čuvate u tajnosti iz obzira prema partneru – kako biste ga poštedeli tereta istine.

– Oslobađanje od krivice dolazi na direktnu naplatu kod vašeg partnera. Iako je iskrenost zaista karakteristika intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera – objasnila je Vinter.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Različiti slučajevi

Ako ne možete da se setite šta ste uradili, na primer, da ste pijani imali seks za jednu noć, možda vam se ne isplati da priznate partneru svoju aferu.

– Ako je tako, dva puta razmislite pre nego partneru ispričate šta se dogodilo prošle noći. Priznanje vam može doneti samo zlo, ništa dobro. Posvetite se umerenosti i naučite svoje granice – savetuje Suzan Vinter.

Ona napominje da biste o priznanju morali da razmišljate kada se radi o pravoj aferi – a ne samo o seksu za jednu noć zbog kojeg ste se već pokajali.

Foto: MARKA / Alamy / Profimedia

– Afera koja traje duže vreme predstavlja izbor koji ste napravili više puta i preusmerili svoju ljubav i seksualni izraz na drugu osobu. Takvo ponašanje ukazuje na problem koji postoji u vašoj vezi ili u vama – kaže Suzan.

Međutim, ona predlaže da se prvo posavetujete sa terapeutom kako bi vam pomogao da naučite da izrazite svoje lične potrebe u vezi i rešite probleme koji nisu u ravnoteži.

Sasvim očekivano, izjava Suzan Vinter je izazvala mnogo različitih komentara, i jedni je kritikuju i navode da nema male ili velike preljube, i da je bezobrazno prema partneru prećutati sve, dok drugi tvrde da je Vinter u pravu.

Šta vi mislite, da li preljubu treba priznati ili ne?

Vaše odgovore možete ostaviti u komentarima.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar