ŽIVOTNA PRIČA

Kejt Vinslet je živela u SIROMAŠTVU, zbog debljine je nazivali MORŽOM, a danas je najuticajnija umetnica

Nije dozvolila da je zluradi komentari poremete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Slavna glumica Kejt Vinslet ima brata Džoša i sestre Anu i Bet koje su, takođe, glumice, ali ne toliko poznate kao ona.

Detinjstvo su proveli u siromaštvu, hranili su se u javnoj kuhinji, a čak ih je finansirala i jedna dobrotvorna organizacija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada se jednom prilikom prisetila svog detinjstva, rekla je da je kao devojčica bila gojazna, zbog čega su je nazivali “moržom” i “debelom”. Čak je doživela i to da su je zaključali u školski ormarić.

– Čak su mi rekli da mogu biti srećna ako mi dodele ulogu debele devojke. Agenti su znali da mi kažu: “Ti jednostavno nisi ono što tražimo”. Čula sam to bezbroj puta – rekla je ona svojevremeno za strane medije.

Ipak, nije dozvolila da je te stvari pokolebaju i svima u inat je sa 11 godina prihvatila poziv jedne glumačke škole, nakon čega je dobila ulogu u reklami za žitarice.

– Nisam htela da odustanem od svojih snova. Uzvratila sam udarac. Morala sam ignorisati sve te negativne komentare. Verovala sam u sebe i žestoko radila – ispričala je Kejt.

Foto: Printscreen/Youtube/Oscars

Iako je dobijala neke manje uloge, slabo je zarađivala od toga te je sa 16 godina morala da počne da radi u trgovini.

Sa 15 godina snimala je seriju “Dark Season” i zaljubila se u 12 godina starijeg glumca i scenaristu Stivena Tredrea, a čak su jedno vreme i živeli zajedno u Londonu.

Raskinuli su 1995. godine, ali su ostali u dobrim odnosima i bili su bliski sve do njegove smrti koja se dogodila dve godine nakon raskida. Zbog njegove sahrane propustila je i premijeru filma “Titanik”, a od ovog gubitka teško se oporavila.

Vinsletova je počela da glumi u raznim filmovima i serijama, ali je “Titanik” vinuo među zvezde. Ipak, malo ko zna da reditelj Džejms Kameron uopšte nije nju zamišljao u glavnoj ulozi, već je uz Dikaprija video Gvinet Paltrou.

Međutim, kako je Gvinet ulogu odbila, sreća se osmehnula Vinsletovoj.

– Nisam ni pomislila da će “Titanik” postići takav uspeh – rekla je ona svojevremeno. Ovaj film doneo joj je i nominaciju za “Oskar”, a iako ga nije osvojila rekla je da joj je mnogo značila i sama činjenica da je nominovana.

Iako je stekla ogromnu slavu, Kejt se nije uobrazila i birala je uloge koje će da prihvati izjavivši kako joj je bitno jedino da snima dobre filmove. Tako je prihvatila i jednu ulogu u maroku kada je upoznala Džima Trepletona, asistenta reditelja, koji će joj kasnije postati i suprug.

– Stigla sam na set i videla tog zgodnog plavokosog muškarca s neverovatnim plavim očima. Prvo što sam rekla bilo je “s*anje”, svesna da je to to – ispričala je tada glumica.

Foto: Printscreen/Youtube/The Graham Norton Show

Venčali su se u novembru 1998. godine, a dve godine kasnije postali su roditelji devojčice Mie. Nakon porođaja, kejt se dugo borila da vrati staru figuru.

– Na kraju sam shvatila da sam 90 posto svog dana provodila razmišljajući o kilogramima i spoznala koliko to zamara. Ne podržavam te stereotipe o mršavim ženama, stoga mi je jako važno da su u filmovima prikazane stvarne žene – rekla je Kejt koju mnoge žene i cene upravo zbog ovakvog stava.

Iako se u Džima zaljubila na prvi pogled, brak im se raspao posle tri godine, u avgustu 2001. U maju 2003. godine, Vinsletova se udala za reditelja Sema Mendesa, a u decembru iste godine dobili su sina Džoa.

Nakon još nekoliko uspešnih uloga, na dve godine se povukla iz javnosti kako bi se posvetila porodici.

Kada se vratila snimanju konačno je, 2008. godine, dobila Oskara za ulogu u filmu “Čitač”. Godinu dana kasnije sve je iznenadila vešću da se razvodi, a kao razlog ona i Sem su naveli “nepremostive razlike”.

Trećeg supruga Edvarda Abela Smita upoznala je tokom odmora na imanju Ričarda Bransona 2011. godine. Venčali su se u decembru 2012. godine u Njujorku, a naredne godine dobili su sina Bera. od 2015. godine žive na imanju pored mora u Saseksu i tvrde da im seoski život veoma prija.

Časopis „Tajm“ napravio listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu, a titulu najuticajnije ličnosti u svetu umetnosti ponela je fenomenalna Kejt Vinslet, zahvaljujući pre svega njenom jedinstvenom portretisanju Mer Šijan u seriji „Mer iz Istauna“.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar