Ivica Iliev konačno progovorio o odlasku Sejdube Sume iz Partizana: Opet bih sve uradio isto!

- Tri sezone je direktno učestvovao u našem plasmanu u evropska takmičenja. Dao je nekoliko veoma važnih golova, menjao tok bitnih utakmica i mnogo je doprineo klubu - istakao je nekadašnji napadač

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/STARSPORT

Glavni zaslužan za dovođenje sveže oteranog Sejdube Sume u Partizan 2017. godine bio je nekadašnji sportski direktor Ivica Iliev, koji je i dalje glavni kada su u pitanju transferi u klubu, samo nezvaničnije nego pre.

Upravo on je dao intervju povodom odlaska njegovog miljenika i verovatno najboljeg fudbalera crno-belih (kada se u obzir uzmu samo igrački kvaliteti).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Hajde da kažem ovako: Da sam znao da će baš sve ovako biti, uzimajući u obzir i Sumin doprinos i to koliko je plaćen i šta je dao Partizanu i način na koji je otišao i da mogu da vratim vreme opet bih ga doveo u Partizan – decidiran je Iliev u izjavi za Informer, pa dodaje:

– Tri sezone je direktno učestvovao u našem plasmanu u evropska takmičenja. Dao je nekoliko veoma važnih golova, menjao tok bitnih utakmica i mnogo je doprineo klubu. Postoje igrači koje prodate za veliki novac, ali ne ostave trag u klubu, a Sumu će navijači uglavnom pamtiti po lepom.

– Da li je mogao više? Uvek može više. U konkretnom slučaju pitanje je da li je isplatio uloženih 1.650.000 evra za obeštećenje i još nešto više od toga ako uračunamo i tri godišnje plate. Iliev pak smatra da o tome ne treba ni raspravljati.

– Ne razumem zašto apostrofiranje da je plaćen 1.650.000 evra i to koliko je dato za plate i koliko je igrač koštao Partizan. Pričamo o transferu manjem od 2.000.000 evra u vreme kada su transferi u svetu odavno prešli 200.000.000 evra. Klubovi u našem okruženju plaćaju igrače skuplje nego mi Sumu, a ti igrači ne ostavljaju trag – jasan je Iliev.

Nema dakle kajanja. Žali Iliev samo zbog jedne stvari.

– Ono što zameram sebi je što nisam učinio više da utičem na njegovo ponašanje i razmišljanje. Dakle, opet bih ga doveo, ali bih sa njim postupao drugačije… Samo sam ja kriv za sve što nije bilo dobro. Ivica Iliev pod imenom i prezimenom preuzima punu odgovornost – završava Iliev razgovor s Informerom.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar