Ušao u prodavnicu, tražio sok i izvadio 200 dinara: Sada mu preti SEDAM GODINA zatvora

Zbunila ga je akcijska cena, nakon čega je prijavljen policiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Akcijska cena soka Mauntajn Dju nešto je što će beskućnik Džozef Sobolevski (38) iz Pensilvanije dugo pamtiti. Za sok je ostao dužan da plati 43 centa, te mu preti sedam godina zatvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sobolevski je, naime, ušao u prodavnicu i video akciju gde dve flaše soka koštaju samo tri dolara. Budući da on nije imao tri dolara, navodno je uzeo samo jednu flašu i za nju na blagajni ostavio dva dolara (približno 200 dinara), prenosi PennLive.

Jedna flaša u redovnoj ceni koštala je 2.29 dolara, ali ju je Sobolevski platio dva jer je mislio da akcija vredi i kad uzmeš pojedinačno. Sobolewski je očekivao da će tom logikom na akciji jedna flaša koštati samo 1.50 dolar (s obzirom da je akcija 2 flaše za 3 dolara), ali se ubrzo prevario kad su iz prodavnice nazvali policiju.

Foto: Shutterstock

Tako ispada da je nesrećni beskućnik ostao dužan da plati još 29 centi, odnosno 43 ako se uračuna PDV, zbog čega je prošlog meseca završio u zatvoru uz kauciju od 50 tisuća dolara.

Iz prodavnice nisu hteli da komentarišu zašto su ga prijavili, iako su policiji potvrdili da je Sobolevski ostavio na kasi dva dolara i otišao. Radnik je tada izašao i upozorio ga da nije dovoljno platio, na šta je ovaj viknuo da jeste i otišao svojim putem.

– Samo žrtve krivičnih dela mogu odbaciti tužbe, a mi se po prijavi moramo držati protokola – kažu iz policije u Pensilvaniji.

Kako će ovaj slučaj završiti, ostaje da se vidi, s obzirom da će tužioci morati da dokazuju da ovo nije bio nesporazum, te da je Sobolevski namjerno oštetio prodavnicu za 43 centa.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar