Vladika Metodije pozvao na JEDINSTVO: Jedino ljubav nikada ne prestaje

Pozvao je verni narod i sve građane da, kako je rekao, uzrastaju i podižu mir i krst prvo u sebi, jer "gradeći mir u sebi istinski ćemo ga graditi i izvan sebe"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alo.rs

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije danas je, po ustoličenju u manastiru Ðurđevi stupovi, pozvao na jedinstvo i poručio da reč identitet ima moralno i duhovno nasleđe, kao što ga ima i nacija.

– Da bi se savladala današnja duhovna kriza potreban je povratak izvornim duhovnim korenima. Sve što postoji dar je ljubavi polazna tačka hrišćanske vere je ljubav jer jedino ona nikad ne prestaje – rekao je episkop Metodije u pristupnoj besedi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pozvao je verni narod i sve građane da, kako je rekao, uzrastaju i podižu mir i krst prvo u sebi, jer “gradeći mir u sebi istinski ćemo ga graditi i izvan sebe”.

Njegova obaveza je, kazao je, da propoveda delo prethodnika i da nastavi njihovim putem.

– Ovaj žezal od zlata koji danas primam upravo je krst koji treba nositi. Podizati krst i pevati o Hristovoj pobedi znači verovati u Hrista. Crkva u sebi nosi budućnost sveta i svakome od nas nosi put prema budućnosti… – rekao je vladika.

Istakao je da veličinu i snagu jedne zemlje i naroda ne čine brojnost populacije i njena veličina, već veličina duha koji u tom narodu obitava.

– Svima upućujem poziv na jedinstvo, svi smo jedni drugima potrebni. Gradimo mir i podižimo krst ljubavi najpre u sebi, pa gradeći mir u sebi gradićemo ga i oko sebe. Ostavimo obmane i sujete ovoga sveta…. – naveo je vladika.

Zahvalio je Svetoj sabornoj apostolskoj Crkvi i istakao da sa velikom radošću blagodari onog iz čijih ruku prima ovaj, kako je kazao, arhijerejski žezel.

– U ovom trenutku želim reći molite se za mene kako bih još više ljubio Gospoda i kako bi vas, povereni mi narod, ljubio još više… – naveo je i dodao:

– U Crkvi je svako delo saborno i svi su odgovori za sve i svi su prizvani da budu svedoci i nosioci Božje svetosti…

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar