Majka devojčice koju su PRETUKLE vršnjakinje otkrila detalje užasa: Jovana joj uputila OVE reči (FOTO)

Dodala je da niko od nadležnih ništa nije preduzeo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin

Slavica Dimikovski majka devojčice, koja pohađa sedmi razred Osnovne škole “Đura Jakšić” iz Male Krsne, a koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja, na televiziji Pink ispričala je kroz kakav pakao je prolazila njena ćerka.

Slavičinu ćerku pretukle su dve devojčice, koje idu u osmi razred iste škole. Tom prilikom su joj iščešile vilicu i devojčica sad može da jede samo na slamku. Pre fizičkog napada vređale su je govoreći joj da da ih “nervira kao pojava” i da su joj “šiške raspad sistema”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U emisiji Novo vikend jutro koju vodi Jovana Jeremić majka je otkrila kako je izgledalo vršnjačko nasilje.

– U četvrtak 16. septembra moja ćerka je krenula kući. Na izlazu iz školskog dvorišta, dve devojčice su joj postavile nogu, počele su da je udaraju, čupaju. Moja ćerka je krenula da beži, nije uspela da pobegne i nastavile su da je biju. Devojčice su je tukle pred četvoro, petoro dece. Svaki dan ranije su je maltretirale, govorile joj “pogledaj kakva si, kakve su ti šiške” – započela je potresnu priču majka žrtve nasilja Slavica Dimikovski.

Napomenula je da joj se ćerka ranije žalila da je maltretiraju verbalno ali da nije očekivala da će nasilje prerasti i u fizičko.

Incident kod Smedereva: Šutirale i čupale devojčicu (13) – zbog ozbiljnih povreda jede na slamčicu

– Moja ćerka je rekla učiteljici da je muče ali ona ništa nije uradila – istakla je majka.

Nereagovanje učiteljice na vršnjačko nasilje potreslo je voditeljku Jovanu Jeremić koja je napomenula da je i ona bila žrtva nasilja.

– Ja sam prošla jednu vrstu takvog terora. Tu je greška nastavnika koji nisu reagovali, čim vide da postoji psihološko maltretiranje vršnjačka, ja sam na to alergična. Profesorka je dužna da reaguje kad neko nekog maltretira – kazala je voditeljka.

Tog dana kad je pretučena, Slavičina ćerka je došla naduvena kući.

– Plakala je, vrištala. Odvezla sam je kolima kod te dece. Jedna od majki je pitala zašto smo došli. Rekla sam da je njeno dete tuklo moje. Devojčica je rekla da joj je udarila nekoliko šamara. Pitala sam majku šta će da uradi, ona mi je uzvratila sa pitanjem da li ja hoću njih da bijem – otkrila je Slavica.

Nakon toga je, kako kaže, otišla kod druge majke.

– Tu je situacija bila još gora. Videli ste poruke koje su slale u grupi, da se pohvale kako su tukle moju ćerku. Roditelji su rekli da idem da se žalim kome hoću jer njima niko ništa ne može jer su oni izbeglice sa Kosova i Metohije – podelila je teške trenutke majka devojčice koja je bila žrtva vršnjačkog nasilja.

Dodala je da niko od nadležnih ništa nije preduzeo sve dok se nisu umešali novinari.

– Problematične devojčice ne idu u školu jer su uplašene za svoju bezbednost, a moje dete ide u školu. Moju ćerku direktorka ispituje oko desert puta dnevno, umesto da to radi devojčicama koje su je pretukle.Psiholog u školi je postavio pitanje devojčicama koje su je tukle da li se kaju, one su rekle ne, a kad su ih je pitao da li bi ponovile to, rekle su da. Majke su rekle da podržavaju svoju decu. Od devojčice koja je tukla dobila je pretnje smrću i kad sam otišla kod direktorke ona me je pitala “Zar opet ti Slavice”? – zaključila je razgovor Slavica Dimikovski.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Ко је аутор закона ? Шта може просветни радник деци? Закон их штити. Још девојчице- очас посла га пријавише за сексуално злостављање. Родитељ? Па ни он не може ништа свом "хиперактивном детету"! Пријавиће и родитеља за занемаривање и злостављање!

    Odgovori
  2. Ја сам такође био као дијете жртва наиља у школи од старијег ученика (лошег ђака).Добио сам батине, а онда сам му направио засједу гдје мора проћи и ту га чекао са каменицама.Било је много модрица и много крви. Послије тога није се усудио никад да ми било шта каже или уради.То ми се десило и ћерки и дао са јој савјет да их избјегава а ако заиста поред свега поновно хоће да је малтретирају онда удри из све снаге, али тако да немају шансе да ти врате.Био је жесток одговор и никад више се није поновио инцидент.Ту неодгојену стоку, од зла оца аод горе мајке треба научити памети.Обично је разлог жестока љубомора.То обично чине дјеца из пропалих породица која су такође на путу да буду и остану пропалице.

    Odgovori

Ostavite komentar