IZGUBILA mamu tri dana nakon rođenja: Otkriveno u kakvom je STANJU beba iz Kliničkog centra u Nišu

Porodilja je pre korone bila potpuno zdrava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Vikipedija/Intermedichbo,Shutterstock

Devojčica, koju je 21. septembra carskim rezom na svet donela porodilja iz Pirotskog okruga, stara 23 godine, koja je jutros preminula usled komplikacija izazvanih koronavirusom, testirana je i utvrđeno je da nije obolela od kovida 19.

Beba je testirana antigenskim testom koji je pokazao da je dete negativno što znači da nije inficirano virusom korone.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Devojčica je došla na svet 21. septembra i na rođenju je imala 3,25 kilograma i bila je dugačka 51 centimetar. Nakon što je rođena carskim rezom, beba je smeštena u bebi blok na Ginekološko-akušerskoj klinici KC u Nišu i njeno stanje se neprekidno prati. Kako se saznaje, stanje bebe je dobro.

Podsetimo, porodilja je primljena u KC Niš zbog infekcije koronavirusom u devetom mesecu trudnoće i najpre se nalazila u stacionaru jer njeno stanje nije bilo loše.

Ovo je porodilja koja je preminula u Nišu: Donela bebu na svet, pa izgubila BITKU sa koronom (FOTO)

Kada su se parametri pogoršali, prebačena je u intenzivnu negu nakon čega je 21. septembra porođena carskim rezom kako bi se smanjio pritisak ploda na pluća.

Posle carkog reza porodilja se lagano oporavljala, a u sklopu terapije je primila i krvnu plazmu rekovalescenata koja sadrži antitela pa su očekivanja lekara bila da će biti dobro.

Međutim, u toku noći korona je pokazala svu svoju nepredvidivost – porodilji se stanje naglo pogoršalo pa je više puta reanimirana, ali je u jutarnjim satima izgubila bitku za život, uprkos svim naporima lekara da joj spasu život.

Stanje porodilje se NAGLO pogoršalo: OGLASILI se iz Kliničkog centra Niš nakon njene smrti

Porodilja je pre korone bila potpuno zdrava, ali nažalost, nije bila vakcinisana, potvrdio je direktor Univerzitetsko kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Perišić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar