TUGA

Sonja Savić nas je NAPUSTILA pre tačno 13 godina: Našli su je u njenom stanu okruženu ŠPRICEVIMA

Često je bila neshvaćena, a na kraju su joj presudili poroci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Oblomov

Pre tačno 13 godina napustila nas je glumica Sonja Savić koja je preminula u 47. godini života.

Rođena Čačanka debitovala je na filmu “Leptirov oblak” 1977. godine, a za glavnu ulogu, u filmu “Šećerna vodica”, dobila je i Zlatnu arenu na festivalu u Puli, a na festivalu u Venciji nagrađena je za ulogu u filmu “Život je lep”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Imali smo priliku da je gledamo u brojnim poznatim filmovima i serijama kao što su: “Mi nismo anđeli”, “Davitelj protiv davitelja”, “Šećerna vodica”, “Majstor i Šampita” i drugim, a diplomirala je glumu u klasi sa mnogim zvučnim imenima domaće kinematografije, kao što su: Svetislav Goncić, Žarko Laušević, Zoran Cvijanović, Branimir Brstina i drugi.

Još na fakultetu je pratila reputacija pomalo čudne devojke, a družila se sa članovima popularnog jugoslovenskog rok benda, EKV.

Foto: Youtube/Printscreen/Oblomov

– Ja sam bila srećna kada sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja – rekla je jednom prilikom Sonja pričajući o druženju sa njima.

Baš kao i oni i glumica je godinama živela životom punim poroka, teško je podnela i iznenadne smrti nekih članova EKV-a, i tokom burnih devedesetih godina retko je snimala.

Ipak, nije se tako lako predala i 2001. godine vratila se na scenu u filmu “Hleb i mleko”. Nastavila je da ređa uspešne uloge za koje je dobijala nagrade, a poslednju ulogu imala je u filmu “Zabranjena ljubav”. Takođe, mogli smo da je gledamo i u seriji “Vratiće se rode”.

Godine koje su usledile u kombinaciji sa neurednim životom i porocima na kraju su učinile svoje. Njen raskošan talenat i umetnički duh poklekli su pred banalnošću svakodnevice i teških vremena devedesetih kada je retko snimala i još ređe se pojavljivala u javnosti.

Sonja Savić pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu na današnji dan, a o uzrocima njene smrti dosta se pisalo.

Kako su njene komšije tada rekle, glumica je pronađena na dušeku na podu, a oko nje su bili razbacani špricevi.

Iako se pisalo da u stanu ništa sem tog dušeka nije ni imala, njeni roditelji su to kasnije demantovali. Sonja je sahranjena u rodnom selu svog oca Donja Drevnica, a samo nekoliko dana pre smrti, tačnije 15. septembra, proslavila je svoj rođendan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar