Đukanović i Milanović zajedno NAPADAJU Vučića iz Njujorka: “U regionu u prvi plan ističu ANTISRPSTVO”

Hrvatski mediji su u jednom danu objavili i emitovali 122 vesti, izveštaja, izjave, teksta i emisije o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veliki prijatelji crnogorski predsednik Milo Đukanović i hrvatski predsednik Zoran Milanović posle Zagreba ujedinjeno protiv Srbije i Aleksandra Vučića nastupaju i u Njujorku. Nakon Milanovićeve izjave da je Vučić “bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih” i da to vidi kao ključnu prepreku za ulazak Srbije u EU, nadovezao se Đukanović sa pričom o velikosrpskom projektu koji se samo njemu priviđa.

KO O ČEMU…

Retrogradne političke ideje uglavnom su inspirisane prekompozicijom granica na Zapadnom Balkanu i stvaranjem uslova za formiranje uvećanih, nacionalno i verski homogenih država, rekao je Đukanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ukazao sam da to smatram vrlo retrogradnim i apsolutno pogubnim, o čemu svedoče gubici koje smo imali na prostoru eks Jugoslavije ranih 90-ih godina, a koje su posledica upravo tadašnjih ideja istovetnih današnjim idejama – poručio je Ðukanović posle neformalne radne večere lidera Zapadnog Balkana, čiji je domaćin bio visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov u izjavi za Objektiv kaže da su Đukanović i Milanović opterećeni Srbijom, te da ih je naš uspeh, kao i ekonomski napredak zabrinuo.

Predsednik Vučić o sastanku Milanovića i Đukanovića: “Oni su iznenađeni SNAŽNIM NAPRETKOM Srbije”

– Zato svuda i na svakom mestu pokušavaju da uruše status i kredibilitet koji Srbija ima zahvaljujući predsedniku Vučiću. Predsednik Hrvatske nema nikakav problem da bude rame za plakanje predsedniku Crne Gore kada mu to treba, ali i da zajedno sa njim pljuje po Srbiji iako je Milo Đukanović bio jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića tokom ratnih godina, čak je i obilazio rezerviste iz Crne Gore na dubrovačkom ratištu. Ovo ne govori samo da je on licemer nego i da je problem u tome što je Srbija uspešna, a ne događaji iz devedesetih – smatra Jovanov.

Foto: Vladimir Sporčić

BRAĆA PO SRBOMRŽNJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević navodi da su Milanović i Đukanović još jednom pokazali da su braća po srbomržnji i da su bespovratno zaglavljeni u nacionalizmu i šovinizmu.

BOLESNA KAMPANJA! Mrze Srbiju i predsednika jer smo u svemu bolji: Medijski rat Hrvata protiv Vučića

– Svaka reč koju izgovore potvrđuje da im je očigledna namera da se ponovo u regionu u prvi plan istakne antisrpstvo, a oni lično na tome pokušavaju da bilduju političke rejtinge sa kojima imaju ozbiljan problem – objašnjava funkcioner SNS.

Postavlja se pitanje, dodaje Vučević, kakav kredibilitet ima političar mnogih opskurnih crnogorskih i međunarodnih afera kriminalne prirode poput Mila Đukanovića.

‒ I šta više njega komentarisati kada su sami građani Crne Gore na izborima rekli šta misle o tom i takvom Đukanoviću. Niti on, niti bilo ko drugi, Srbiju neće pokoriti primitivnim napadima i uvredama. I to neka im bude jasno – poručuje Vučević.

MOŽEMO MIRNO DA SPAVAMO

Politički analitičar Dejan Miletić ističe da po tome ko nas pljuje možemo da ustanovimo da smo na dobrom putu.

– Ovde se radi o narativu koji se stvara da bi se preko predsednika Vučića rušila Srbija. Sve dok takvi kao Milanović i Đukanović napadaju Vučića i Srbiju znači da smo na pravom putu i možemo mirno da spavamo – zaključuje Miletić.

Nova PROVOKACIJA Mila Đukanovića: Opet mu se priviđa VELIKA Srbija

OPSEDNUTI VUČIĆEM

Hrvatski mediji su u jednom danu objavili i emitovali 122 vesti, izveštaja, izjave, teksta i emisije o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, što govori o dubokoj frustriranosti Hrvatske i preziru prema sopstvenim liderima i, istovremeno, o potpunoj opsednutosti hrvatskih funkcionera predsednikom Srbije, koji je postao očigledno jedina njihova meta.

MILO OSTAO BEZ ZEMLJE U BUDVI

Podgorička kompanija “Global Montenegro” više nije vlasnik dva hektara zemlje na samom ulazu u Budvu, u podnožju brda Košljun. U pitanju je partnerska firma predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića. Na atraktivni zemljišni kompleks uknjižila se podgorička kompanija “HoldCo east”, koja je krajem prošle godine na sebe preuzela kreditne obaveze koje je imala kompanija šefa DPS.

Piše: Marija R.Ilić

BONUS VIDEO:

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 23. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar