Posle 20 godina braka upoznala dečka na internetu i desio se HOROR: “Osetila sam bol u žlezdama” (VIDEO)

Sve je izgledalo kao iz bajke, kada je jednog dana dobila strašnu dijagnozu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Neinformisanost i nedovoljno znanje o polnim bolestima i intimnim odnosima nas mogu dovesti u poprilično rizične situacije.

Iako se danas, na internetu, može pronaći pregršt priča koje ukazuju na to da se stupanje u odnose bez zaštite može kobno završiti, tu lekciju, nažalost, ne shvataju svi ozbiljno. Takvo isksutvo doživela je i Rejčel Dilej (48) iz Velike Britanije, koja je u emisiji This Morning ispričala da nije na vreme shvatila da se i belci mogu zarazit HIV-om. Zaprepašćenim domaćinima emisije ispričala je da nikad nije mislila da postoji rizik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bilo je to 2004. godine, nedugo nakon njenog 40. rođendana, krenula je na sastanke zakazane na Internetu, a godinu dana ranije se razvela nakon 20 godina braka. Započela je vezu sa Sajmonom i izgledalo je da je par “kliknuo” i da im ide dobro.

Tokom leta njihov odnos je napredovao i u fizičkom smislu. Znala je da ne može da ostane trudna, pa nije ni razmišljala o zaštiti. A na HIV nije ni pomislila.

– Nisam znala ništa o tome. Nisam znala da je moguće zaraziti se – ispričala je.

Za nekoliko meseci ljubavna veza je završila, a ubrzo nakon toga je počela da se oseća loše.

– Otekle su mi žlezde, imala sam upaljeno grlo i visoku temperaturu, nisam mogla da jedem. Izgledalo je kao da imam teži oblik gripa – rekla je Rejčel

Nakon što su nalazi bili nejasni, predložili su joj da se testira na HIV.

– Pomislila sam zašto – bila je iznenađena.

– Nisam znala ništa o tome, mislila sam da se to dobija u Africi. Nisam poznavala nijednog zaraženog belog čoveka.
Sedam dana nakon testiranja dobila je užasne vesti, bila je HIV pozitivna.

– Moje prve reči bile su ‘Da li ću umreti?’. Sada mi to zvuči glupo jer znam da HIV nije smrtna kazna. Moja deca, koja su tad bili tinejdžeri, kao i moja majka, primili su vest dobro.

Ali nisu svi dobro primili vest:

– Prijateljica moje kćerke me nije želela u blizini svoje bebe. Tada me to uznemirilo, ali shvatila sam da ni ona nije upućena.

Danas Rejčel pije dva leka ujutro i jedan uveče i pokušava da ojača svoj imunološki sistem. Priznala je da nema veza muškaraca i kaže da ljudi, bez obzira na godine, moraju da se edukuju o HIV-u.

– Ne poistovećujem se sa HIV-om, ljudi me vole zbog onoga ko sam – zaključila je ona.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar