Fahrudinu (30) određen PRITVOR: Evo za šta se tereti napadač iz “Lastinog” autobusa

Policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Državljaninu Srbije Fahrudinu K. (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike “Lastinog” autobusa koji je krenuo ka Srbiji, upravo je određen pritvor!

Nemačke vlasti su saopštile da se osumnjičeni kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sudija nije isključio mogućnost da se Fahrudin K. nalazi u teškom psihičkom stanju i da biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Policija je otkrila detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se ne tereti za otmicu već za pokušaj ubistva.

Navode da su oko 17 sati dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna nakon čega je vozilo stalo u zaustavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

– U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari – saopštili su iz policije.

Policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

– Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor – naveli su iz policije i dodali da kod napadača nije pronađeno oružje.

Svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Pojedini mediji pišu da je Fahrudin K. u autobusu pričao kako mu je “Alah naredio da ovo uradi jer će u suprotnom on biti napadnut”.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar