Miran PROTEST Srba sa severa KiM i dalje traje: Na Jarinju i Brnjaku treći dan saobraćaj u PREKIDU

Vučić je rekao da je odbio predlog predstavnika Kvinte za rešenje krize

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Na Jarinju i Brnjaku, administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije saobraćaj je i treći dan u prekidu nakon odluke Prištine da počne da zabranjuje ulazak automobilima u pokrajinu sa srpskim registarskim tablicama.

Istovremeno, na administrativnom prelazu Merdare je gužva zbog zamene registarskih tablica privremenim, prenosi RTS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Privremene vlasti u Prištini od ponedeljka su počele da na administartivnim prelazima srpske registarske tablice zamenjuju privremenim, na koje je taksa pet evra. Priština je na sever KiM poslala i specijalne jedinice policije ROSU.

To je izazvalo zabrinutost i uznemirenost kod Srba i oni su blokirali puteve koji vode ka administrativnim prelazima. Miran protest Srba sa severa KiM i dalje traje, kao i blokada puta Raška – Kosovska Mitrovica i Ribariće – Zubin Potok.

“Jeste li pozdravili kući, crni sinovi”. Pojavio se novi SNIMAK sa Jarinja (VIDEO)

Na Brnjaku i Jarinju prevoz putnika fukcioniše, ali ih autobusi dovoze do prelaza, potom pešače 800 metara do blokade i tu ih preuzimaju drugi autobusi ili automobili.

Priština POTVRDILA: Poslali snajperiste na Jarinje gde pripadnici Rosu SKIDAJU srpske tablice (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Beograd od Prištine traži da hitno povuče jedinice sa severa Kosova i Metohije, a od Evropske unije odgovor na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština.

Sada je sve JASNO! Priština svesno KRŠI sporazum iz 2013. godine: Infiltrirali KBS u redove ROSU (FOTO)

Vučić je takođe rekao da je odbio predlog predstavnika Kvinte za rešenje krize jer, kako je istakao, nije reč o kompromisu već o politici svršenog čina.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar