“Ovo je provokativno?”: Studentkinju medicine UKORILI zbog ODEĆE u kojoj je došla na predavanje (FOTO)

Mislila je da se šale s njom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Studentkinja medicine Univerziteta u Njukaslu koja se na Tviteru predstavlja kao Kjeran, dobila je opomenu jer je na predavanje došla u – haljini.

Kjeran je ostala zatečena kada joj je profesor rekao da nije adekvatno odevena, te je pred drugim kolegama posramljena.

– Može li neko da mi objasni kako u 2021. fakulteti medicine i dalje nameću seksističko mišljenje o studentikinjama jer su se odvažile da pokažu svoje gležnjeve? Žalila sam se Univerzitetu. Rekli su mi da se radi o ‘najneprimerenijoj haljini koju su ikada videli’ i rekli kako je reč profesora poslednja, pa je istraga zaključena. Nije li diskriminacija predivna? U pritužbi piše da nisam pokrila noge, zbog čega ne bi hteli da lečim njihove prijatelje ili porodice – napisala je Kjeran u neverici čudeći se kako je neko protumačio njenu haljinu kao nešto provokativno.

Nakon što se priča pojavila na društvenim mrežama, Univerzitet je, shvativši da se otišlo predaleko, pokušao izviniti zbog odluke.

– Želimo da se još jednom izvinimo studentkinji za neprijatnost koju je izazvao ovaj incident. Opomenu je dao glumac u ulozi profesora za vreme ispita. Ipak, slažemo se da nije trebalo dati ‘žuti karton’ zbog toga te je studentkinji opomena ukinuta – napisali su na svom sajtu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar