Noć na Jarinju MIRNA uz povremene tenzije: Ponovo osvanuli transparenti dobrodošlice u ZSO

Danas u 10 časova biće održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kosovo online,ALO

Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine.

Danas u 10 časova biće održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon Jarinja, transparenti sa natpisom “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština” osvanuli su sinoć i u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako se navodi, plakati su postavljeni na ulazu u grad, kao i u samom gradu.

Prethodno su građani koji protestuju na Jarinju zbog “mera reciprociteta” koje je uvela Priština razvili transparent na kojem piše “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”.

Izveštač Tanjuga napominje i da su juče ovo područje nadletali helikopteri snaga KFOR-a, koje su ocenile da je situacija na terenu stabilna.

Oduzimaju se tablice sa kosovskim oznakama

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare oduzimaju tablice sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzmu probne tablice i da plate taksu, koja košta pet evra i važi dva meseca.

Sinoć je na Jarinju iz pravca centralne Srbije bilo samo nekoliko automobila. Prelaz je, kao i na Brnjaku, moguće preći samo pešice.

Policija lažne države upotrebila je suzavac kod punkta Brnjak, ali se okupljeni Srbi nisu udaljili sa mesta na kojem protestvuju.

S druge strane prelaza Jarinje, građani su razvili transparent “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”, kao poruku Prištini da ispuni Briselski sporazum.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlast u Prištini demonstrira silu, i da su na volšeban način protumačili nešto što nigde ne piše.

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije Prištine.

Najavio je da će se na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, zakazanoj za 10 časova, razgovarati i o merama srpske strane.

O krizi je predsednik razgovarao i sa visokim predstavnikom Evropske unije Žosepom Boreljom i specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom, koji je u Beogradu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar