CIES napravio vrhunsko istraživanje: Ovi timovi će osvojiti titule, a ovi će ispasti iz “Liga petice”

Određene su prve četiri, te poslednje tri pozicije u ligama Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Adrian Ruiz-Hierro

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) napravio je statistički model prema kojem je određen izgled tabela u pet najjačih liga Evrope na kraju sezone.

Određene su prve četiri, te poslednje tri pozicije u ligama Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za potrebe ovog modela CIES je, između ostalog, koristio iskustvo igrača, ulaganje u ekipu, kao i učinak tog tima u poslednjih godinu dana.

U Engleskoj bi titulu trebao odbraniti Mančester siti, a iza njega bi završili Mančester junajted, Liverpul i Čelsi. Kada je riječ o ispadanju, favoriti za relegaciju u niži rang su Njukasl, Votford i Norvič.

Prema CIES-u, Real Madrid bi trebao vratiti tron u Španiji, a sve to ispred Atletika, Barselone i Sevilje, a kandidati za ispadanje su Elče, Kadiz i Alaves.

Baš kao i Mančester siti u Engleskoj, tako bi i Inter trebao odbraniti naslov prvaka u Italiji. Među prve četiri ekipe bi trebalo da završe još Napoli, Milan i Roma. Zanimljivo da Juventus vide tek na 6. mestu, dok bi putnici u Seriju B trebalo da budu Venecija, Specija i Salernitana.

U Nemačkoj situacija ne bi trebalo da se menja. Očekuje se da Bajern nastavi dominaciju, a iza Bavaraca da završe Volfburg, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen. U Cvajtu bi trebali ispasti Bohum i Grojter Furt, dok bi Augzburg imao priliku da se spasi kroz baraž.

I na kraju francuska Liga 1. PSŽ je favorit za osvajanje titule, a iza Parižana bi trebali završiti Marsej, Lion i Monako, dok bi ispali Sent Etien i Troa. Brest bi prema modelu CIES-a išao u doigravanje, gde bi imao drugu šansu za opstanak u elitnom društvu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar