Ovo je SIN Minje Subote: Pojavio se na komemoraciji ocu (FOTO)

On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koja i organizuje komemorativni skup

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milan Maricic/ATAImages

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota koji je preminuo u petak u 83. godini, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 14 sati.

Pre sahrane održava se komemoracija u Skupštini grada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Milan Maricic/ATAImages

On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koja i organizuje komemorativni skup, na kojem govore Goran Vesić, Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić, Žarko Dančuo, Jovan Adamov i Ljubivoje Ršumović.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Prvo je porodici saučešće izjavio Goran Vesić. Sa zvučnika se pre početka čula pesma na Ršumove stihove “Deca su ukras sveta”, a zatim je održan minut ćutanja.

– Sazrevali smo uz njegovu muziku i učili da postanemo dobri ljudi, da nikad ne zaboravimo da čuvamo što je najvažnije – dete u sebi, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u svom emotvinom govoru.

Foto: Milan Maricic/ATAImages
20, septembar, 2021, Beograd – Komemoracija povodom smrti Milana Minje Subote odrzana u Svecanoj sali Skupstine grada Beograd. Photo: Milan Maricic/ATAImages

Kniževnik Slobodan Stanić kaže da bi današnji skup bio vedra prilika da nije tužan povod.

– Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Minja im se predavao svom snagom svog talenata. Ostao je uveren da najbolje drugare stičemo u školskoj klupi. Naše druženje je počelo je pre 70 godina u Prvoj beogradskog gizmaniziji u I-6. rekao je Stanišić i dodao:

“Bio je dobar drug. U tobri je u vek nosio note. Svi bi se šalili zašto je petak, a ne subota, on bi uvek prihvatao šalu na svoj račun”

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Dirigent Jovan Adamov rekao je da je prvi put zbog Minje napisao svoj govor.

– Za nekoliko minuta se ne može puno reći. Za mene je ovo najemotivniji trenutak u životu. Minja je bio poseban, gospodin na estradi, harazmatičan, posvećen stvaralaštvu, a posebno je bio ponosan na sina Miloša. Decu je smatrao malim ljudima. “Muzički toboan” je bio njegovo najveće delo. Bio je više od emisije. Voleo je timski rad i da čuje svačije mišljenje, poručio je Adamov.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Na kraju komemoracije je govorio i Ljubivoje Ršumović.

– Je li to plačeš, što me vidiš, pita me Matija Bećković”. Umro je Minja Subota. Bećković je samo rekao: “Gospodin. Čovek osmeha”. Gledajući ovu fotografiju vidim to, poručio je Ršumović.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Na komemoraciju je stigao i njegov sin Miloš.

Foto: Milan Maricic/ATAImages
20, septembar, 2021, Beograd – Komemoracija povodom smrti Milana Minje Subote odrzana u Svecanoj sali Skupstine grada Beograd. Photo: Milan Maricic/ATAImages

Minja Subota je kao kompozitor, napisao mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji.

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je stihove naših najistaknutijih pesnika, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: “Deca su ukras sveta”, “Išli smo u Afriku”, “Razbole se lisica” i mnoge druge.

U Republici Srpskoj bio je voditelj “Nedeljnog popodneva” i autor i voditelj dečje serije “Mali zmajevci”.

Autor je i voditelj serije “Muzički tobogan” koja je emitovana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na našem televizijskom programu. Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji kompozitori komponovali su na stihove pesnika za decu preko sto pedeset kompozicija, od kojih su mnoge postale dečji evrgrini. Za tu seriju, dobio je i godišnju nagradu Televizije Novi Sad.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar