Neverovatno šta radi ATP: Promenili pravila da bi sabotirali Đokovića!

Krovna teniska organizacija je svojevoljno donela bitnu odluku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak Đoković je i pored poraza u finalu US opena defintivno igrač, koji je obeležio 2021. godine sa osvajanjem čak tri grend slema.

Bilo je gotovo izvesno da će Srbin na kraju godine biti najbolji teniser sveta, ali je ATP odjednom odlučio da promeni pravila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, krovna teniska organizacija će titulu najboljeg u godini dodeliti najboljem u ATP trci, a neće strogo gledati listu.

Ovo će otvoriti još jedan front za Đokovića, koji uprkos tome što vodi u ATP trci ima ozbiljne pratioce u liku Danila Medvedeva, pa zatim i Stefanosa Cicipasa.

Novak je stigao do 8.370 bodova, iako je odigrao znatno manje mečeva od Danila Medvedeva koji ima 6.380, te Stefanosa Cicipasa koji je brojao do 5.470.

Ono što bi svakako bio presedan jeste da neko od ove dvojice i možda Aleksandar Zverev ponese najboljeg u 2021. godini uprkos tome što je Đoković osvojio tri grend slema.

Za sada je izvesno da će Novak igrati na Završnom mastersu u Torinu, ali pod znakom pitanju su ostali Mastersi zbog čega je ovo priznanje ugroženo.

BONUS VIDEO:

Sada nema nikakve dileme: Ovaj podatak otkriva koliko je Novak ispred Nadala i Federera!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Pa po čemu je ovo svjetska urota protiv Novaka? Ima najvise poena,ima još dosta turnira. Igra te turnire, osvoji poene I nema problema. Problem je što je on odigrao najmanje turnira a neće mozda da da igra do kraja godine . Sa 3-4 odigrana turnira da bude na prvom mjestu nije nikakva zavjera protiv soba!

    Odgovori

Ostavite komentar