Bio je “skinhed”, podvodio je ženu na “netu”, pa završio u zatvoru: Upoznajte najljućeg fudbalera ikada!

Neverovatna priča nam dolazi iz Češke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/TOM HEVEZI

Kada je reč o ljutnji ili gnevu, to je emocija koja kod većine ljudi vlada povremenu u određenim trenucima ili aspektima života.

Ipak, čuvenog Tomaša Repku gnev je postala svakodnevnica. Igrao je čuveni Čeh sa velikim imenima, koja su takođe važila za prgave tipove, ali treba reći da je u Enleskoj Roj Kin pored njega delovao kao “mala maca”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj defanzivac tankih živaca živeo je jednako intenzivno i izvan terena. Naučnici procenjuju da je Repka tokom svog života imao samo nekoliko mirnih noći. Proslavivši se tokom raspada Čehoslovačke 90-ih godina, Repka je bio poznat po svojoj izvanrednoj sposobnosti kretanja i žestokim startovima. Propustio je plasman Češke u finale Evropskog prvenstva 1996. godine nakon što je zbog isključenja dobio dve utakmice suspenzije.

Njegova predanost fudbalu zapela je za oko Fiorentini. Preselivši se u Toskanu 1998. godine, Repka se pridružio Frančesku Toldu, Manuelu Rui Košti, Gabrijelu Batistuti i Nunu Gomešu u slavno doba Fiorentine.

Ni tamo ga nisu zaobišli kartoni. Šest puta je isključen u tri sezone u Fiorentini. Repka je učvrstio svoju reputaciju usijane glave. Svaki čovek spreman na suprotstavljanje Pjerluiđiju Kolini zaslužuje naše najveće poštovanje zbog čiste bezobzirne naivnosti.

Sa takvom reputacijom i navijačkom bazom skinhedsa, nije bilo iznenađenje što je Repka privukao pažnju Vest Hema. Nakon potpisivanja ugovora u leto 2001. godine, “čekićari” su verovali da će Repka učvrstiti odbranu i omogućiti mladim zvijezdama poput Džoa Kola, Majkla Kerika i Žermejna Defoa da procvjetaju.

Ova nadanja kao da su zanemarivala Repkinu dotadašnju karijeru. Isključen je u debitantskom nastupu protiv Midlsbroa, kao i u svom trećem nastupu i porazu 7:1 od Blekburna.

Stvari su se pogoršale do te mere da je nakon još jednog isključenja protiv Fulama dan nakon Božića 2002. godine, Džon Brodkin napisao u “Gardijanu”: – Repka ne bi nikome nedostajao kad više nikad ne bi zaigrao za Vest Hem. Nakon što je dao novu definiciju ljutnje, Repka je ponudio besplatno tumačenje izraza “odgovornost”.

Ipak, do odlaska iz kluba Repka je stekao kultni status u “Apton parku”. Klub je ispao 2003. godine sa rekordna 42 boda. Ali, Repka je ostao veran Vest Hemu tokom ovog perioda.

Ono što je najvažnije, za vreme mandata trenera Alena Pardjua, premešten je na desnog beka, gde su njegovi česti ispadi bili manje štetni po klub. Istina, isključen je zbog udarca glavom tokom poraza od Prestona kod kuće u martu 2005. godine, ali Repka je postepeno unapredio svoju igru i dopustio svojoj odbrambenoj snazi da govori sama za sebe.

Uprkos tome, bilo bi preterano nazvati Repku pripitomljenom zveri. Nil Melor proveo je samo nekoliko meseci u Vest Hemu, ali veći deo tog vremena bio je usmeren na to da ostane podalje od svog divljeg saigrača.

U intervjuu za “The Sportsman”, Melor je rekao: – Jedina osoba koju sam video da je stao na žulj Repki bio je radnik parkinga koji je razbio njegov automobil neposredno pre Božića. Bio je to Ferari vredan 100.000 funti. Nas desetorica uspeli smo da ga zaustavimo da ne prebije tog čoveka.

Nakon što je pomogao Vest Hemu da se vrati u Premijer ligu, Repka je u januaru 2006. godine otišao u prašku Spartu. Tokom svoje poslednje utakmice pred domaćom publikom, pod reflektorima protiv Fulama, navijači su na “Apton parku” vikali “jedan je Tomaš Repka”. To je bilo dovoljno da Repka zaplače.

Nije se smirio ni nakon povratka u domovinu. Neki od značajnijih incidenata uključivali su napad na službene osobe utakmice i snimatelja 2007. godine, potom skandal oko prevare svoje dugogodišnje devojke sa Plejbojevim modelom, kao i uobičajena kolekcija crvenih kartona. Sa tetovažama koje prekrivaju njegovo telo, ovo nije neko na koga biste hteli da naletite u mračnoj ulici.

U dva navrata završio je u zatvoru. U avgustu 2018. godine Repka je dobio šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog oglašavanja seksualnih usluga na internetu u ime svoje bivše supruge, iako je to kasnije svedeno na dobrotvorni rad.

Zatim je u februaru 2019. godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog prevare nakon što je prodao luksuzni automobil koji nije bio njegov. Kasnije istog meseca, dve prethodne uslovne kazne za vožnju pod uticajem alkohola pretvorene su u zatvorsku kaznu zbog njegovih drugih optužbi.

Jednostavno rečeno, Tomaš Repka je celi svoj život proveo samo korak do besa. Ko zna kakav mu je bio krvni pritisak. Ipak, s obzirom na banalnost većine naših života, moramo iskazati poštovanje prema Repki i njegovoj predanosti tome da život živi do krajnosti. Doduše, to je jedino što bismo mu se usudili reći u lice, zaključuje “Planet Football”.

BONUS VIDEO:

Pojavio se snimak napada Hrvata na navijače Vest Hema: Strašne scene na ulicama Zagreba (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar