MMA borac ga udario, on iz straha ZAPUCAO: Bivši reprezentativac otkrio detalje ubistva u Novom Sadu

U novosadskom Višem sudu rečeno je da se Janjoš predao policiji u sredu oko 21 sat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Bivši reprezentativac Srbije u streljaštvu Daniel Janjoš (42), koji je osumnjičen da je vozio automobil iz kog je pucano na poznatog kriminalca iz Vojvodine Gorana Kovačevića Goranca i njegovog telohranitelja i MMA borca Uroša Stojanovića, koji je u obračunu ubijen, predao se policiji u sredu uveče i očekuje se da će njegovo svedočenje biti od krucijalnog značaja u rasvetljavnaju ovog obračuna.

Izvor otkriva da je Janjoš, nekada velika nada streljaštva, čija se profesionalna karijera prekinula kada je uhapšen zbog poslova sa drogom, izneo je svoju odbranu pred tužiocem i u prisustvu advokata. Nadležni iz Višeg javnog tužilaštva nadaju se da će njegov iskaz dovesti do konačnog rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do obračuna i ističu da zbog daljeg toka istrage ne smeju saopštavati bilo kakve detalje vezane za ovaj incident.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, kako otkriva izvor blizak istrazi, do sada pronađeni tragovi ukazuju da je u automobilu kobne večeri bio i Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac i nekadašnji blizak prijatelj Goranca.

– Pojedini tragovi navode da je i Bogdanović bio u kolima, ali na zadnjem sedištu te da je i on pucao – otkriva izvor.

Prema navodima izvora, sumnja se da je ubijeni Uroš Stefanović udario kacigom za motor Janjoša kroz otvoren prozor automobila, pa da je i on dohvatio pištolj i zapucao!

– On je navodno pucao nasumice, više da zaplaši Stefanovića bez namere da ga ubije – priča sagovornik.

U novosadskom Višem sudu rečeno je da se Janjoš predao policiji u sredu oko 21 sat te da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor po četiri tačke; zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bekstva, mogućnosti uticaja na svedoke, mogućnosti da ponovi odnosno dovrši krivično delo za koje je osumnjičen i zbog uznemirenja javnosti.

Podsetimo, napadači su Goranca i njegovog telohranitelja Stojanovića presreli kolima na Detelinari u Novom Sadu. Njih dvojica su pokušali da im pobegnu, međutim napadači su im napravili sačekušu i na njih otvorili vatru.

Mladi MMA borac bacio se pred Goranca da ga zaštiti i primio je nekoliko hitaca u telo. Od zadobijenih povreda je preminuo na licu mesta, dok je Goranac u napadu ranjen. Napadači su ubrzo pobegli s lica mesta, međutim policija je brzim operativnim radom našla DNK tragove tri muškarca i oni su osumnjičeni za ovaj krvavi napad.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, nalogodavac ovog napada je, kako se sumnja, bivši policajac Dalibor Bogadnović Boća inače nekada Gorančev blizak prijatelj.

Trenirao sportiste, šampion u streljaštvu

Uhapšeni Daniel rođen je u Ljubljani i završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Radio je kao lični fitnes trener, a na Fejsbuk profilu se pohvalio znanjem.

– U Novi Sad sam se s roditeljima doselio 1988. Sportom počinjem da se bavim 1993, i to streljaštvom, u kome postižem zapažene rezultate. Bio sam juniorski reprezentativac i višestruki prvak države. Pored streljaštva, tokom studiranja rekreativno sam se bavio borilačkim sportovima i fitnesom. Tokom rada u teretanama trenirao sam mnoge sportiste i rekreativce i brinuo da zajedno dođemo do uspeha – napisao je Janjoš.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Blic, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar