Nova pravila početkom sledeće nedelje: Evo kako će izgledati nastava u školama od ponedeljka

Prema poslednjim podacima, zbog infekcije koronavirusom ili karantina, na onlajn nastavu prešlo je 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Da bi odeljenje jedne škole prešlo na kombinovanu ili onlajn nastavu, od sledeće nedelje moraće da ima najmanje četvoro đaka inficiranih koronom. Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije kaže da će ovo pravilo zavisiti i od zone kojoj škola pripada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Ako se škola nalazi u zelenoj zoni, onda to odeljenje sa četvoro inficiranih đaka prelazi u sledeću zonu, a to je žuta zona, odnosno kombinovana nastava. Ako se škola nalazi već u žutoj zoni, onda sa četvoro inficiranih đaka prelazi u sledeću zonu, a to je crvena, odnosno onlajn nastava – kaže Janković.

Prema poslednjim podacima, zbog infekcije koronavirusom ili karantina, na onlajn nastavu prešlo je 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji. U Beogradu onlajn nastavu zbog epidemioloških mera trenutno prati 379 učenika. Za danas je zakazan sastanak na kome bi trebalo da bude doneta odluka da li će biti testiranja đaka i nastavnika. Iz Ministarstva prosvete kažu da ukoliko ovakva odluka bude doneta u dogovoru sa roditeljima, to ne znači da se razmišlja o testiranju sve dece u svim školama.

PIŠE: SANJA RADOVANOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU LISTA OBJEKTIV.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar