Stavili je na STUB SRAMA zbog onoga što je tražila od svoje ćerke (17): “Ja sam najgora majka na svetu”

Iako je, možda, imala najbolju nameru, stvari se nisu odigrale onako kako je želela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Kada se iselite iz porodične kuće, troškovi svakodnevnog života mogu vas šokirati jer otkrijete koliko vam je malo ostalo na kraju meseca kada se troškovi pokriju. Tako se jedna mama osećala prilično depresivno nakon razgovora sa ćerkom.

Naime, mama je zatražila od svoje ćerke da uplati skromnu kiriju nakon što je ranije ovog leta započela posao – ali njena ćerka je to direktno odbila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova žena je rekla da je njena 16-godišnja ćerka učinila da se oseća “kao najgora mama na svetu” nakon što joj je predložila da plaća 200 funti mesečno.

Tinejdžerka je krajem oktobra napunila 17 godina i nedavno je započela rad sa godišnjom platom od 14.500 funti.

I nema nikakvih finansijskih obaveza – iako odlučuje da svaki dan kupuje ručak u prodavnici, kada bi umesto toga mogla da priprema hranu kod kuće.

– Rekla sam joj da će joj za to biti obezbeđena sva hrana, pranje, topla voda koju može da koristi, diže se gde god želi, skoro kad god to poželi, i druge uobičajene stvari. Učinila je da se osećam kao najgora majka na svetu što sam pitala. Objasnila sam joj da smo sada izgubili dečji dodatak i očekujem da i njen tata prestane da plaća izdržavanje (ne da njegovih 17 funti nedeljno čini veliku razliku da budemo pošteni), ali naši troškovi su ostali isti ili su se povećali – požalila se ona.

Ova mama je bila uverena da su njeni zahtevi sasvim u redu, ali je dovela u pitanje odluku nakon što je njena ćerka odbila da isplati gotovinu.

Na čiju biste vi stranu stali? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO



Izvor: mirror.co.uk

Komentari (4)

  1. U potpunosti sam na strani mame iz priče. Počela sam da zarađujem sa 16 godina tokom letnjih raspusta, a ponekad i tokom školske godine. Isprva su to bile manje svote novca, dovoljne za džeparac, šminku, poneki odevni predmet... Kad sam završila srednju školu, davala sam za kućni budžet 2/3 svoje plate (kolika god u datom trenutku da je bila) i tako je bilo sve dok nisam sama iznajmila stan. Niko mi iz kuće taj novac nije tražio, ali je meni bilo neprihvatljivo da, kao radno sposobna i radno aktivna, živim o tuđem trošku.

    Odgovori
  2. Smatram i mislim, kao roditelj vec odrasle dece, da pocetkom zaposlenja deca treba da olaksaju roditeljima za sva ona odricanja i finansiranja njihovog skolovanja, izlazaka, mobilnih telefonskih racuna i aparata, izmisljanja sta ce jesti, pranja stvari do besvesti jer moraju da mirisu besprekorno, struje i vode koju nemilice trose za nocno sedenje i blejanje sa drustvom. Pa ako im se ne svidja da pomognu roditeljima i daju bar petinu plate neka se lepo odvoje i sami kalkulisu sa svojom platom a ne da vode parazitski zivot. Dete si dok ucis i ne počneš da radis, a onda si obavezan da ucestvujes u svim segmentima porodice kao plaćanjem nekih troskova i u poslovima u kuci. Volimo mi svoju decu ali i oni treba da vole nas tako sto ce nam olaksati u ispunjavanju svakodnevnih obaveza za koje nisu znali kao mali a sada su svesni. Bice i oni roditelji pa ce shvatiti o cemu pricamo tada kad budu odgovorni za svoju decu.

    Odgovori
  3. @Sladjan Pa nije baš tako, majka joj je tražila 200 funti, a ovoj je plata oko 1200 funti mesečno, dakle oko šestine plate. Međutim, iako za tih 200 funti ima klopu kod kuće, toplu vodu, može da koristi veš mašinu, itd., nju izgleda to ne zanima, ponaša se kao da ima 5 godina i ne zarađuje. Sad se majka verovatno pita da li da je izbaci iz kuće? Mada, sa 1200 funti mesečno ne može ni da iznajmi ne znam kakav stan, osim ako će dve trećine plate da daje za stan i račune. Kod njih se ne zaustavlja ova priča samo na finansijama. Za razliku od Srbije (i nekih drugih zemalja jugoistočne Evrope), tamo se majka neće mnogo cimati ni oko unuka, tj. ćerka će kad dobije decu morati sama da se snalazi za čuvanje dece kad bude počela da radi, odnosno moraće da plaća vrtić, bebisiterku... taman posla da tamo ostaviš dete kod dede i babe na par dana, kao što ima onih koji praktikuju u Srbiji.

    Odgovori

Ostavite komentar