Učenicu izbacili iz škole jer su smatrali da nosi PROVOKATIVNE PANTALONE: Evo kako je zaista bila obučena

Odbila je izolaciju, pa su je isključili na dva dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: facebook/Olivia Harrison

Trinestogodišnja devojčica Olivija Herison, koja pohađa 9. razred akademije Džon Smiton u Lidsu, tvrdi da je isključena iz škole nakon što je odbila da bude u izolaciji nakon spora oko pantalona za koje je školsko osoblje smatralo da su vrlo uske i da joj pokazuju celokupnu građu i figuru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je navela kako joj je jedan od nastavnika naredio da promeni pantalone i čarape jer joj se vide zglobovi i previše ocrtavaju listovi i butine, što “odvlači pažnju drugim učenicima i nastavnicima”, prenosi Metro.

Kada je Olivija odbila da promeni pantalone, u ponedeljak je posle ručka poslata u izolaciju. Ona je tu kaznu odbila, pa je samim tim isključena iz škole na dva dana i provešće još tri dana u izolaciji kada se bude vratila.

Osoblje smatra da su Olivijine pantalone provokativne, Foto: Metro.co.uk/MEN Media

Njena majka Karen Herison pružila je potpunu podršku ćerki, istakavši da bi osoblje škole trebalo više da bude zainteresovano za obrazovanje, nego za ono što učenici nose.

– U poslednje dve nedelje trpimo poniženja iz škole. Olivijine pantalone su iz Dabenhemsa i ranije ih je nosila bez problema. Sad moram da poručim još pantalona – navela je olivijina majka, uz tvrdnje da je porodica pokušala nekoliko puta da stupi u kontakt sa rukovodstvom škole, ali bezuspešno.

Portparol škole nije želeo da komentariše za medije Olivijin slučaj, ali je istakao da škola “ne treba da se izvinjava zbog propisanih standarda”.

– Imamo najviše standarde u svim oblastima školskog života, bilo da je to u učionici, bilo da je reč o ponašanju ili o odevanju učenika. Ne izvinjavamo se zbog toga i zadovoljni smo što se većina učenika pridržava ovih standarda. No, ukoliko neko krši takva pravila, imamo jasnu politiku za to. Ne želim da komentarišem pojedinačne slučajeve – naveo je portparol škole, uz konstataciju da škola nije primila žalbu roditelja po ovom pitanju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (3)

  1. U tim godinama dečacima/momcima je dovoljno da vide ženke patike u hodniku, pa da im misli odlutaju. Ako devojka nije baš izrazito odbojna, psihički ili fizički, može da obuče i kostim maskote u obliku dinosaurusa ili pljeskavice, momčići neće ostati ravnodušni. Jednostavno to je taj period u odrastanju.

    Odgovori

Ostavite komentar