Vodila se kao NESTALA 42 godine: Sve je počelo kada je sa mužem otišla u bolnicu, a onda se dogodilo ČUDO

Policija je s vremena na vreme razmatrala njen slučaj, ali nije mogla da uđe u trag tada 36-godišnjoj ženi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock, JAMES STEVENSON / Sciencephoto / Profimedia

Flora Stivens (78) iz američke države Njujork, koja je nestala u avgustu 1975, pronađena je u Masačusetsu 2017. godine, a njen slučaj je šokirao svet.

Naime, nakon što je pronađena, šerif okruga Salivan u Njujorku Majk Šif rekao je da je Flora koristila prezime Haris kad su joj detektivi ušli u trag u Louelu, blizu Bostona. Flora pati od demencije i živela je u kući prilagođenoj invalidima, saopštile su vlasti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne zna se šta se događalo Flori otkako je nestala do dana kada je pronađena.

– Glavno je da je Flora bezbedna. Ne dešava se često da rešimo slučaj nestale osobe nakon 42 godine – istakao je šerif.

Flora je 1975. radila u odmaralištu “Ketskils”. Nestala je nakon što ju je suprug odveo kod lekara i ostavio u bolnici u Montičelu, 120 kilometara severozapadno od grada Njujorka. Kad se vratio da je pokupi, nije je bilo.

Policija je s vremena na vreme razmatrala njen slučaj, ali nije mogla da uđe u trag tada 36-godišnjoj Flori. Do pomaka u istrazi je došlo tek u septembru 2017. godine, zahvaljujući informaciji detektiva njujorške policije koji je radio na drugom slučaju. Neidentifikovani ostaci žene pronađeni su u susednom okrugu Orindž, a poklapali su se sa generalnim karakteristikama Flore Stivens.

Zatražen je DNK njenih rođaka radi identifikacije. Dok je pretraživao podatke, detektiv Rič Morgan otkrio je da je neko koristio Florin broj socijalnog osiguranja u Masačusetsu.

Policija je tako stigla do Loulea, gde je potvrđeno da broj pripada stanarki Flori Haris, koja je tu živela od 2001. Ispostavilo se da je to Flora Stivens, koja je nestala 1975.

Međutim, zbog svog stanja Flora nije mogla da kaže šta se dešavalo u njenom životu u tih 42 godine, ali je prepoznala sebe na identifikacionoj fotografiji zaposlenih u odmaralištu.

Iz lekarskog kartona vidi se da je Flora živela u Nju Hempširu i gradu Njujorku, pre nego što je došla u Louel. Florin suprug je umro 1985, a drugih rođaka nema, rekli su zvaničnici.

BONUS VIDEO



Izvor: BBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar