Oglas DIGAO BURU u Srbiji: 80.000 dinara za pečenje mesa, evo šta se krije iza visoke plate (FOTO)

Dok su neki bili iznenađeni visinom plata koje se nude drugi tvrde da se i za toliki novac teško mogu naći dobri radnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Profimedia, Freepik/8photo

Nedavno objavljena fotografija oglasa za posao na Fejsbuku izazvala je oprečne reakcije javnosti.

Naime, jedan poslodavac traži tri radnika i to za: poziciju konobara, gde se nudi plata 50.000–60.000 dinara, mesto radnika za pečenje mesa ispod sača, s platom od 80.000 dinara, dok za radnika na roštilju nudi platu od 70.000 dinara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok su neki bili iznenađeni visinom plata koje se nude konobarima i radnicima za pripremanje mesa, drugi tvrde da se i za toliki novac teško mogu naći dobri radnici. Pokušali smo iz razgovora sa jednim iskusnim ugostiteljem da saznamo šta je tu istina.

Poznato je da se naši ugostitelji dovijaju kako god znaju da nađu konobare ali, prema rečima našeg sagovornika koji je želeo da ostane anoniman, razlog za to nisu male plate, niti bolje plate u okruženju (sezonski posao u Hrvatskoj ili Crnoj Gori), već to što je mnogo ljudi jednostavno odlučilo da im je bolje da ne rade taj posao.

– Neće niko da radi – kaže on i dodaje da su se mnogi koji su radili u Beogradu vratili u svoja rodna mesta, jer im je tako bilo isplativije.

Kako dodaje, plate su dosta porasle u poslednjih godinu do godinu i po dana jer – jednostavno nema radnika.

– Plate, naravno, zavise od lokala do lokala, ali u proseku konobari zarađuju 45.000–70.000 dinara mesečno, kuvari 90.000–180.000 dinara, pekari od 400 do 900 evra, pomoćni radnici i vozači do 400 evra, a higijeničari 300 evra – kazao je ugostitelj za B92.net.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar