Devojka objavila snimak ulaza u iznajmljen stan: Zbog onoga što je stanodavac uradio, svi su u neverici

Advokati smatraju da je ovakvo ponašanje stanodavaca podlo i nezakonito

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TikTok/Jay Megan

Jedan od korisnika TikToka iz SAD-a otkrio je da je stanodavac postavio brave na vratima koje reaguju na otiske prstiju, a sve sa ciljem da bi pratio stanare kada su tu, a kada nisu i kako bi ih izbacio ukoliko zaostaju u stanarini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovakav sistem visoke tehnologije znači da stanari moraju da korsite biometrijsku bravu, koja takođe stvara trag “elektronskog papira” koji beleži njihove aktivnosti kroz dolaske i odlaske.

Najveći problem za lokalno stanovništvo u Ilinoisu je strah da vlasnici nekretnina ne ostave stanare na ulici, jer bi im samo jednim pritiskom na dugme onemogućili ulazak u stan.

– Evo brave za otiske prstiju koju su postavili da nas prate – napisala je Džej Megan koja je napravila snimak i pokazala pritom da se vrata otključavaju pritiskom palca na skener.

@nerdypinkpanda5 times I’ve seen it #illegal ##evictions ##invasionofprivacy ##viralvideo ##karen ##karensgoingwild ##karenpov ##fy ##hesallthat ##fypシ゚viral ##legaltiktok♬ original sound – Jay Megan

Njena objava podstakla je mnoge da razmišljaju o nezakonitosti instaliranja ovakvih brava i mnogi su se složili da ovo nikako nije u redu.

Što se zakonitosti tiče, advokat za imovinu Set Miler rekao je za CNET da ove brave predstavljaju vrstu “oružja”.

– Video sam slučajeve u kojima stanodavci pribegavaju ekstremnim oblicima grube sile kako bi naterali stanare da odu. Ove nove tehnologije su oružje i stanodavci mogu vrlo lako da iskoriste priliku da ih upotrebe – naveo je Miler.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar