Krizni štab zahteva kovid propusnice! Dr Kon: “Deo građana se ponaša po principu ne može nam niko ništa”

Istakao je da je vakcinacija trećom dozom važna ne samo za rizične grupe, već za sve, jer prema istraživanjima iz Izraela, kako kaže, treća doza vakcine zaustavlja virus

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Epidemijska situacija u Srbiji je sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru. Član Kriznog štaba, dr Predrag Kon, ocenio je da će se ona u Srbiji pogoršavati i da će i u naredne dve nedelje broj zaraženih biti u porastu, jer se, kako je naveo, ne preduzimaju delotvorne mere kako bi se situacija s virusom stabilizovala.

On je kazao da postoji mogućnost da se u ovom talasu imamo i preko 8.000 obolelih na dnevnom nivou.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jedan deo građana poštuje sve mere, ali većina ne, odbija da nosi maske, odbija da se vakciniše, ponašaju se po principu ne može nam niko ništa jači smo od sudbine – naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba već odavno zahteva uvođenje kovid propusnica.

Struka upozorava da je vakcinacija jedini način da se pandemiji stane na put.

Komentarišući vakcinaciju u Srbiji, Kon je rekao da oni koji sumnjaju u vakcine i odbijaju vakcinaciju veruju u izmišljotine, a ne u nauku, kao i da vakcinacija nije zaustavila virus, ali je smanjila smrtne ishode i teške forme bolesti.

– Amerikanci su izračunali da je 11 puta veći rizik da umrete od kovida ukoliko niste vakcinisani – rekao je Kon.

Istakao je da je vakcinacija trećom dozom važna ne samo za rizične grupe, već za sve, jer prema istraživanjima iz Izraela, kako kaže, treća doza vakcine zaustavlja virus.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da u naredne dve nedelje očekuje rast broja novozaraženih i da postoji mogućnost da se u ovom talasu imamo i preko osam hiljada obolelih na dnevnom nivou.

– Jedan deo građana poštuje sve mere, ali većina ne, odbija da nosi maske, odbija da se vakciniše, ponašaju se po principu ne može nam niko ništa jači smo od sudbine, naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba već odavno zahteva uvođenje kovid propusnica.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar