Vučić spremio POSEBAN POKLON za Angelu Merkel: Tradicionalni proizvod Srbije za nemačku kancelarku (FOTO)

Specijalan poklon

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Predsednik Aleksandar Vučić pokloniće nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja danas dolazi u Srbiju, pirotski ćilim.

Pirotski ćilim je tradicionalni proizvod tekstilnog zanata na području Stare planine, pretežno, pirotskog okruga. Glavna odlika je što pirotski ćilim nema naličje, već dva lica u potpunosti ista, što nigde drugde u svetu nije zabeležen slučaj, pišu Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Fotografiju ćilima koju će predsednik Vučić pokloniti Angeli, možete pogledati klikom OVDE.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće danas domaćin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, čiji mandat se privodu kraju, ali su bez obzira na to njen boravak u Beogradu i razgovori koje će imati snažan signal da Srbija i region ostaju visoko na agendi Nemačke, kao i da je ta poseta priznanje za razvoj Srbije.

Ranije ove nedelje, portparolka nemačke vlade Martina Fic najavila je da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive.

Većina analittičara očekuju da će Merkelova u Beograd doći bez novih poruka, insistirajući pre svega na saradnji na Zapadnom Balkanu.

Ali za pretpostaviti je da će se u razgovoru sa predsednikom Vučićem naći i pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine i stanje u Republici Srpskoj, naročito u kontekstu imenovanja nemačkog diplomate Kristijana Šmta za visokog predstavnika u BiH.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar