TAJNA 11. septembra, podaci sa uređaja otkrili pravu istinu? Ameriku još BOLI, a ovo sad će ih dokrajčiti

Ni skoro dve decenije nakon terorističkog napada u SAD ne prestaju da se rađaju nove teorije zavere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: HUBERT MICHAEL BOESL / AFP / Profimedia, Shutterstock

Prošlo je tačno 20 godina od jednog od najvećih terorističkih napada u istoriji. Napadi 11. septembra 2001. godine na SAD do danas su iznedrili brojne teorije zavere. Mnogi veruju da je rušenje Bliznakinja bio “posao iznutra”, po naredbi same vlasti, a već godinama se na internetu šeruju takozvani dokazi.

Jedna od novijih teorija je ona da su seizmografi na Univerizitetu Kolumbija izmerili potres mnogo pre nego što se konstrukcija sručila u Njujorku, što je mnoge teoretičare zavere privuklo da brane svoj stav o “unutrašnjem udaru samih SAD-a na sebe”. Ipak, naučni dokaz za ovakvu tvrdnju nikada nije dat.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Očitavanja na seizmografu

Tvrdnja: Seizmografi na Univerzitetu Kolumbija, u observatoriju koji se nalazi na oko 25 kilometara od STC je 11. septembra zabeležio pikove kada je zgrada počela da se urušava, mnogo pre nego što će se konstrukcija i sručiti na zemlju. To je, tvrde teoretičari, neoboriv dokaz da je rušenju zgrade prethodila kontrolisana eksplozija. Ističu da su seizmografi zabeleži jak, ali kratak udar.

Činjenica: Ne postoji naučni dokaz za tvrdnju da je eksplozija dovela do rušenja kula. Istraga je pokazala da su seizmografi zabeležili potrese i prilikom udara aviona u zgradu, kao i kasnije kada je počelo urušavanje.



Izvor: Telegraf

Komentari (3)

  1. Najtragičnije je (ono što bi Amerikanci trebalo da sagledaju, da vide "gde su") je što je skoro celi svet, na sve gledao kao kao na holivudski film, bez emocija - što je tragično za ljudski rod, a poteklo iz iste zemlje...

    Odgovori
  2. Secam da smo taj dan svi presli u drugi deo firme gde je bio TV, brzinski smo organizovali grickalice, pivo i gledali najvecu sramotu teroristicke amerike.

    Odgovori

Ostavite komentar