Srbijom HARA nova prevara: U sandučiće stiže sumnjiva koverta, traže da se uplati OVOLIKO novca (FOTO)

Pretragom na portalu Poslovna baza Srbije može da se vidi da u nju još nije upisana nijedna firma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Printscreen

Na adrese privrednika u Srbiji još od avgusta su počela da stižu obaveštenja za upis u bazu podataka, a pošiljalac je Poslovna baza Srbije. Za ovu uslugu traže da se na njihov račun uplati 4.000 dinara.

Građanima poštom stižu bele koverte u kojima piše da je potrebno uplatiti novac u roku od pet dana radi upisa u ovaj registar, piše Alo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na broj telefona koji je naveden na njihovom sajtu se niko ne javlja, već samo može da se čuje poruka koja navodi preduzetnike da uplate novac, ali i, ako imaju nekih dodatnih pitanja, da im se obrate putem kontakt obrasca na njihovom sajtu.

Pretragom na portalu Poslovna baza Srbije može da se vidi da u nju još nije upisana nijedna firma, tako da je to jedan od koraka koji mogu da vam pomognu u potvrdi da li je nameštaljka ili nije.

Sada je ponovo jedan zabrinuti građanin rešio da upozori ljude u Srbiji kako se ne bi upecali i uplatili na račun.

Printskrin: Instagram

– Zamoliću Vas da objavite ovo zato što se radi o prevari. Unutra piše da je potrebno da se plati 4.000 dinara u roku od 5 dana. Knjigovođa kaže da je prevara i da se nikako ne plaća – napisala je anonimna osoba kako bi upozorila što više građana.

Važno je da svaku sumnjivu uplatnicu pre plaćanja proverite kako biste znali o čemu je reč.

U udruženju Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije pozivaju na oprez i napominju da je bitno čitati sve što stiže za naplatu.

– Privrednici moraju da obrate pažnju šta plaćaju, jer i pored prijava policiji, nemoguće je povratiti novac, jer takve firme nemaju imovinu, a pojedinačni iznosi obično nisu visoki – poručuje Mia Amon iz Udruženja Zatitnik preduzetnika i privrednika Srbije.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar