“Dete mi je UZNEMIRENO”: Prepiska između UČITELJICE i majke oko školskog pribora podelila internet

Ona je nedavno poslala šestogodišnju ćerku po prvi put u školu i pobesnela je zbog učiteljicine poruke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Opet je stiglo to doba godine. Deca se vraćaju u školu. Neki mališani se raduju boravku u školskoj klupi, neki, pak negoduju. A, takvi su i roditelji.

Ali jedna mama koja je nedavno poslala šestogodišnju ćerku po prvi put u školu ostala je besna zbog mejla koji joj je poslala učiteljica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u poruci koja je majci stigla elektronskom poštom, navedeno je da majka u školu pošalje sve stvarčice koje je kupila svojoj ćerki za povratak u školske klupe, kako bi se one podelile među decom.

Njena ćerka je bila uznemirena nakon što su njene sveske u boji date drugim učenicima – a mama je poslala učiteljici e -poruku tražeći da ih vrate.

Ipak, učiteljica je odgovorila da je njena ćerka morala nekako da nauči kako da deli.

Foto: Shutterstock

Majka se potom požalila na internetu i upitala za mišljenje.

Tražeći savet šta da radi, objasnila je

– Moja najstarija ćerka ima šest godina i ovo mi je prva godina da pošaljem dete u školu zbog kovida. Napravila sam spisak stvari koje treba da kupim i sve nabavila. Takođe sam poslala svoje dete u školu sa razumnom količinom školskog pribora, a ne sa svim što smo kupili. Dala sam joj nekoliko olovaka, a ne celu kutiju – rekla je ona.

– Prvog dana dobila sam imejl poruku o tome da deca dele školski pribor, i da pošaljem celu količinu pribora kako bi ga učiteljica mogla raspodeliti po potrebi.

Moja ćerka je bila uznemirena te noći jer smo puno vremena kupovali za nju sveske/fascikle u u boji, kao i ja (na fakultetu sam) i bila je uzbuđena što je kao njena mama na času.

– Učiteljica je uzela sveske i fascikle (poslao sam po šest) i dala joj dve nove. Poslala sam učiteljici mejl i rekla joj da nemam ništa protiv da kupim dodatne potrepštine ako dete nema ništa, ali želim da mi se vrate stvari koje sam kupila za svoju ćerku. Zajedno smo to odabrali i bila je uzbuđena da ih koristi.

Foto: Shutterstock

-Učiteljica je odgovorila i rekla da je važno da deca uče o deljenju kroz školski pribor, a za moju kćerku je važno jer izgleda da ima problema s deljenjem. Ona je to rekla na malo “uvijenijji” nalčin, ali to je bila suština. Kćerka kaže da je “njena sveska” (imala je omiljenu) pripala dečaku koji je ionako nije želeo jer je bila jarko ružičasta. Ona je malo posesivna u svojim stvarima, naravno, ali ima šest godina i to joj je prva godina škole i jednostavno ne vidim poentu ovoga?

Ljudi su bili podeljeni zbog ovog zahteva škole. Kakvo je vase mišljenje? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Po profesiji sam takodje prosvetni radnik. Nikada nisam cula za ovaj nacin deljenja necega tj.insistiranja. Organizovali smo akcije "drug drugu" kada bi deca razmenjivala neke stvari (pribor, igracke,knjige i sl.) i ostavljali drugu na sto. Siromasnom drugu su takodje donosili po svojm izboru sta zele. Uvek su se svi odazivali akciji. Takav nacin da, insistiranje u danasnjim okolnostima...ne stoje ! Pozdrav

    Odgovori

Ostavite komentar