Dramatična ispovest Cicipasa: To me je jako zabolelo i bilo je mračno

- Nisam bio spreman svega da se odreknem i čekam - rekao je grčki teniser

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stefanos Cicipas je izazvao mnogo pažnje na ovogodišnjem US openu, prvenstvo zbog svojih dugačkih pauza između setova.

Mnogo je tekstova napisano na tu temu, a grčki teniser je ovoga puta pričao o mentalnom zdravlju i problemima sa kojima se susreo tokom pandemije koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prvi put sam doživeo neki problem u vezi sa mojim mentalnim zdravljem je kada je počela pandemija. Bio sam u jednoj od najboljih faza svog života, verovatno u najboljoj. Karijera je išla dobro, isto je bilo na privatnom planu, a onda je ova pandemija sve zaustavila i to me je zabolelo. Nisam bio spreman svega da se odreknem i čekam – rekao je Cicipas.

Grk je opisao do tančina kako se osećao na samom početku pandemije.

– Osećao sam se veoma blizu depresije. Ne želim da se sećam tog perioda, jako mračnog. Siguran sam i da su drugi sportisti imali isti problem. Primer je Naomi Osaka, govorila je o depresiji i zato je poštujem. Jako je bitno da se priča o tome, da se ne krije. Drugi sportisti to ne žele jer tako misle da pokazuju slabost. To je nešto na čemu mora da se radi.

– Nijedan čovek nije mogao da zamisli da će da doživi tako nešto. Psihički sam u boljoj fazi nego kada je počelo. Trenutno se osećam da smo na kraju tunela, stvari idu na bolje i lepo je videti da naviru rešenja.

Bonus video:

Evo ko je najveća pretnja za Novaka Đokovića: Jednom mu je već zagorčao život

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar