Tadić poručio Đilasu: Puna mu usta pozivanja na jedinstvo, a u praksi najmanje radi na tome!

On ističe da izborni uslovi nisu ključni za pobedu na izborima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić dao je svoje mišljenje o predstojećim izborima, ali i ulozi i ideji opozicije.

On ističe da izborni uslovi nisu ključni za pobedu na izborima, već pre svega energija, politička ponuda i saradnja opozicije, tako da bi bojkot mogao da bude samo izgovor za nedostatak tih faktora, a ne izbornih uslova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tadić je prokomentarisao navode da opozicija najveće šanse ima u Beogradu i da je u prethodnom periodu bilo reči o modelu nastupa opozicije na tim izborima.

Tadić je čak uputio poziv da se razgovara, pa otkrio da li se neko odazvao:

– Poziv na dogovor o nastupu na svim nivoima izbora, a ne samo u Beogradu, upućujem od septembra prošle godine, ali deo opozicije se ne odaziva tim razgovorima i sastancima, koji se od tada redovno odvijaju. Poslednji put sam uputio poziv na razgovore kao odgovor na Đilasov predlog o saradnji i nastupu u jednoj koloni. Međutim, apsurd je da oni koji u medijima najviše pozivaju na jedinstvo, najmanje u praksi rade na njemu. Tako je bilo i u prethodnim godinama, tako je i danas. Vrata SDS-a su uprkos tome i dalje širom otvorena za dogovor o nastupu opozicije za zajedničkim stolom, a ne u medijima. Pred građane bi trebalo da izađemo sa dogovorenim rešenjem, a ne sa jednostranim predlozima i prepucavanjima oko njih. Građane zanima uspeh na izborima, a ne naši međusobni odnosi i krajnje je vreme da vratimo stvarnu politiku u politiku, umesto što preuzimamo režimski model rijaliti politike – rekao je Tadić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (1)

  1. O kakvom to on jedinstvu trabunja kad svi oni međusobno mrze jedni drugog i ne mogu očima da se gledaju, sve zbog toga ko je glavni opozicionar i ko će uzeti najviše para od stranih ambasada.

    Odgovori

Ostavite komentar